Hipertensiunea arterială este o afecțiune care poate duce la probleme importante de sănătate, inclusiv la atac de cord sau accident vascular cerebral. De asemenea, crește riscul apariției unor boli cardiovasculare.
Atunci când vorbesc de infarct miocardic, cei mai mulți oameni nu știu că acesta reprezintă o urgență medicală și că un pacient are șansele de a fi salvat dacă se prezintă la medic în primele 4-6 ore de la debut.
Infarctul miocardic este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Infarctul miocardic este cunoscut și ca atac de cord și trebuie tratat cu maximă seriozitate, atunci când se manifestă, pentru că prezintă risc letal.
Inima are rolul de a distribui constant sânge spre organe și țesuturi, pentru asigurarea aportului necesar de nutrienți și oxigen.
Insuficiența mitrală, numită și regurgitare mitrală, este o afecțiune cardiacă gravă, în care valva mitrală (una dintre cele patru valve ale inimii) nu se închide complet și atunci sângele se reintoarce in atriul stang, în loc să fie trimis in circulatia sistemica.
Insuficiența tricuspidiană reprezintă o afecțiune la nivelul valvei cardiace tricuspide, care cauzează un flux anormal de sânge în interiorul inimii.
Atunci când fluxul sangvin arterial corespunzător sistemului gastrointestinal este redus, ca urmare a unui blocaj al vaselor de sânge, apare ischemia mezenterică.
Malformațiile arterio-venoase (MAV) cerebrale reprezintă o conexiune anormală și fragilă, ce se prezintă ca un ghem, între artere și vene.
Persistența de canal arterial (PDA) este o malformație vasculară la nivelul inimii, care se manifestă prin permeabilitatea ductului arterial, dincolo de termenul închiderii sale normale. De obicei, această afecțiune persistă pe toată durata vieții individului.
Sincopa, cunoscută și sub numele de leșin, reprezintă o stare scurtă de pierdere a conștienței și a tonusului muscular.