Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

16 martie 2013

Uter polifibromatos


Buna ziua, Am un uter polifibromatos si intentionez sa fac embolizare uterina. M-am documentat legat de ce inseamna interventia, insa doua intrebari/nelamuriri nu imi dau \"pace\": 1. Exista (chiar daca mai rar) si fibom malign sau canceros. Cum se poate depista daca fiboamele sunt sau nu canceroase. Si daca fibroamele sunt canceroase si se face embolizare uterina, ce se intampla? Exista o analiza care depisteaza un fibrom daca este sau nu canceros? Se face embolizare indiferent daca este sau nu canceros fibromul? 2. Dupa embolizare, cand nodulii incep sa se usuce, exista riscul de a putrezii? Intreb deoarece cand ma gandesc ca ceva se usuca este posibil sa si putrezeasca! Si atunci apar infectii. Daca nodulii fibromatosi doar se usuca,atunci este posibil sa si cada, in sensul de a se desprinda? Daca da, cum sunt eliminati din organism fara a se instala o infectie? Si la cat timp de la embolizare exista riscuri de a se instala infectii? Imi doresc sa fac embolizare uterina deoarece sunt tanara si doresc sa raman insarcinata ulterior. Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra! Carmen Micsa


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua!
1. O ecografie de calitate, analizele de sange si consultul ginecologic sunt in general suficiente pentru a ne asigura ca nu este vorba de un cancer. In cazul in care avem unele semne de intrebare solicitam si un examen RMN sau alte investigatii. Se intampla extrem de rar (unul la 5000 de cazuri) ca un cancer sa fie considerat fibrom si sa fie embolizat. In astfel de cazuri o parte din tumora este distrusa dar nu toata, vascularizatia se reface si tumora continua sa creasca. Intr-un astfel de caz trebuie intervenit chirurgical. Nu exista teste specifice care sa indice cu certitudine natura benigna sau maligna. 2. Fibromul este format din tesut muscular. Prin embolizare se produce un infarct al acestui tesut, la fel cum se produce un infarct miocardic. Tesutul respectiv este degradat si resorbit treptat fiind inlocuit de o cicatrice fibroasa. Ati auzit vreodata de cineva care a facut un infarct miocardic dupa care inima s-a infectat? sau s-a uscat si a cazut? Este aproximativ aceasi poveste si cu fibromul uterin. Orice infectie din sfera genitala trebuie tratata inainte de embolizare.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor