Afecțiuni ARES

22 noiembrie 2019

Cardiomiopatie hipertrofică - cauze, simptome și tratament

Cardiomiopatia hipertrofică este o afecțiune cardiacă cu transmitere genetică,  în care mușchiul inimii (miocardul) devine anormal de gros (hipertrofiat). Acest țesut îngroșat al inimii nu mai poate pompa sânge la fel de eficient și pot să apară probleme medicale serioase. Deși mulți bolnavi sunt mult timp fără simptome și pot duce o viață relativ normală, în unele cazuri apar manifestări severe și aritmii periculoase, determinând moarte subită.
20 noiembrie 2019

Coarctația de aortă - cauze, simptome, tratament

Cel mai mare vas de sânge din corpul uman, artera aortă, are rolul de a prelua sângele oxigenat de la inimă și de a-l distribui la nivelul țesuturilor. Coarctația de aortă este o malformație cardiacă congenitală, determinând îngustarea focală a aortei,  generând  o creștere a presiunii în ventriculul stâng. Poate fi localizată la nivelul arcului aortic, aorta descendentă toracică sau aorta abdominal ( 10% din cazuri).
Call Center031 9300

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.