26 iulie 2023

ARES Constanța oferă screening cardiac prin teste de efort gratuite pacienților constănțeni

ARES Constanța oferă screening cardiac prin teste de efort gratuite pacienților constănțeni

Luna august este luna prevenției cardiovasculare la ARES. Începând cu 1 august, echipa medicală ARES susține o campanie de screening pentru boala cardiacă ischemică, prin teste de efort oferite gratuit pacienților constănțeni, în centrul de cardiologie intervențională ARES din Heka Hospital.

Pacienții pot beneficia de testare gratuită în baza recomandării pentru test de efort de la medicul cardiolog curant și a unei programări la numărul de telefon 031 9300.

”Testarea la efort presupune evaluarea aparatului cardiovascular în condiții de suprasolicitare, scopul unui astfel de test este de a depista și diagnostica semnele de ischemie cardiacă, care pot fi complet absente pe o evaluare electrocardiografică de repaus” explică dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanța.

Testul de efort este recomandat ca măsură de screening cardiac la orice pacient care are factori de risc cardiovascular și la orice bărbat cu vârsta mai mare de 40 ani. De asemenea, testul ECG de efort mai este indicat cel puțin o dată pe an la pacienții care au istoric medical de infarct miocardic acut și la pacienții la care s-a efectuat deja montarea unui stent pe vasele inimii.

Situații când este recomandată efectuarea unui test de efort:

- Simptome cardiace (dureri în piept, respirație dificilă la efort, palpitații) care sugerează o boala cardiacă ischemică

- La pacienți care se încadrează în grup de risc cardiovascular moderat sau înalt: suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, dislipidemie, sunt fumători, obezi, chiar daca nu au simptome cardiace

- Evaluarea tratamentului sau a capacității funcționale pentru o boală cardiovasculară cunoscută

- Evaluarea capacității funcționale a sportivilor amatori sau de performanță, cazuri în care se pot depista situații când efortul poate pune viața în pericol.

”Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauza de mortalitate din Romania. Mijloacele de prevenție ale afecțiunilor cardiovasculare sunt esențiale atât înaintea dezvoltării unei boli, scăzând semnificativ riscul de apariție al bolii precum și după diagnostic, având un rol pozitiv în evoluția și prognosticul pacienților. ARES își propune să fie aproape de pacienții cardiaci din România și să ofere programe de screening, în orașele în care este prezent. Anul acesta, luna prevenției cardiovasculare este la Constanța!” a declarat dr. Cârstea.

Grupul ARES este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din România, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională. ARES deține în prezent 10 săli de angiografie în șapte centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea. Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală, cu accent pe cardiologie. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 18 premiere medicale naționale. Din anul 2019, ARES este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor