Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

In premiera in Romania, aritmiile cardiace pot fi tratate complet!

2361 Vizualizari
 
tratament aritmii cardiace

In premiera in Romania, aritmiile cardiace pot fi tratate complet

București, 17 aprilie: Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES au stabilit vineri, 17 aprilie, o noua premiera medicala. Pentru prima oara in Romania, fibrilatiile atriale (aritmiile cardiace) pot fi vindecate printr-un tratament complet, minim invaziv, atat din punct de vedere structural, cat si electric. Odata cu aceasta premiera, a avut loc si inaugurarea noului departament de electrofiziologie al Centrelor de Excelenta ARES. Investitia in noua sectie s-a ridicat la peste 400.000 de euro.

Invitat special in Romania, Prof. Dr. Mahmoud Suleiman, medic interventionist supraspecializat in electrofiziologie in cadrul departamentului de Electrofiziologie al Spitalului RAMBAM MEDICAL CENTER Haifa din Israel, cat si medic electrofiziolog (2007-2008) in cel mai renumit spital din lume, MAYO CLINIC Rochester, MN, din America, a realizat un maraton de operatii in scopul tratarii fibrilatiei atriale. Astfel, 7 pacienti romani diagnosticati cu fibrilatie atriala si WPW (Sindromul Wolff-Parkinson-White) au fost operati per parcursul zilelor de vineri si sambata de catre dr. Mahmoud Suleiman.

Bazandu-ne pe un tratament in doua etape, mai exact prin procedura Watchman si prin procedura de electrofiziologie, aritmiile cardiace pot fi, de astazi, vindecate complet si la noi in tara. Bineinteles, in Romania, procedurile de electrofiziologie se efectueaza de mult timp, insa niciodata nu a fost tratat un caz atat de complex. Pacientii cu fibrilatie atriala au un risc crescut de formare a trombilor in auricula atriala (apendicele atrial facand parte din atriul stang). In acea zona (auricula atriala) se formeaza peste 90% din trombi in cazul aritmiilor cardiace. Trombul poate migra oriunde si poate avea urmari grave. Daca acesta migreaza spre arterele carotidiene poate cauza atac vascular cerebral ischemic, daca migreaza spre arterele inimii (coronare) poate cauza un infarct miocardic, iar in cazul in care migreaza spre membrele inferioare poate cauza ischemie acuta de membre.

De aceea, din punct de vedere medical, am abordat diferit aceasta afectiune. Tratamentul este efectuat in 2 etape, Pe de o parte ne intereseaza tratarea fibrilatiei atriale, afectiune ce se trateaza prin interventia de electrofiziologie denumita ablatie iar pe de alta parte ne intereseaza eliminarea oricaror riscuri ulterioare, astfel incat , procedura Watchman, operatia revolutionara de inchidere a auriculei atriale, conduce la eliminarea riscului de formare a trombilor. “, a spus Iulian Plescan, director operational Centrele de Excelenta ARES.

Aceasta abordare reprezinta ultima tehnica la nivel mondial, introdusa recent, in 2014. Scopul procedurilor pe care le efectuam prin metoda minim invaziva este de a trata afectiunea pacientului, respectiv fibrilatia atriala, dar totodata de a elimina riscul complicatiilor posibile din viitor, prin inchiderea auriculei atriale”, a spus Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelenta ARES.

FIBRILATIA ATRIALA

Fibrilatia atriala (FA) este cea mai frecventa aritmie cardiaca, afectand peste 6 milioane de oameni, majoritatea avand varsta peste 65 de ani. Intrucat speranta de viata este din ce in ce mai mare, se estimeaza ca numarul persoanelor afectate de fibrilatie atriala sa creasca.Fibrilatia atriala reprezinta batai anormale, neregulate ale atriilor. Un episod de FA poate dura minute, ore, zile, saptamani, iar la un moment dat, fibrilatia atriala poate deveni permanenta. Se asociaza cu alte afectiuni, precum: boli coronariene, hipertensiune arteriala, afectiuni tiroidiene. Uneori nu poate fi identificata cauza.

——————————————————————————————————————————————

Centrele ARES

Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală,dobandită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

Comentarii

  1. Buna seara,
    Paste Fericit!,
    Numele meu este Petcu Niculina , am 48 de ani si am fost diagnosticata in urma cu 5 ani cu „cavernom medular T2-T3”. Diagnosticul a fost pus la acea perioada de un medic neurolog, care mi-a recomandat consult neurochirurgical si RMN – RMN-ul a confirmat diagnosticul. As dori sa vin la un consult medical de specialitate in clinica dumneavoastra. Va rog sa ma indrumati cum sa procedez. Multumesc mult. Cu deosebita consideratie, Petcu Niculina.

    1. Buna ziua,

      Va multumim pentru mesajul dvs, in cursul zilei de astazi un coleg din cadrul departamentului de neuroradiologie interventionala va va contacta pentru a afla mai multe detalii si pentru a stabili impreuna cu dvs pasii care trebuie urmati. O zi buna! Iulian Plescan – Director Operational Centrele ARES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

X

Sună Mesaj