1 februarie 2016

Premieră în România: pacient salvat prin nanotehnologie - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Premieră în România: pacient salvat prin nanotehnologie - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Cuprins

  Un pacient în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă de 21 de cm și cu o dilatare maximă de 8.2 cm, o dimensiune uriașă pentru o astfel de afecțiune, a fost salvat datorită unui stent creat special prin tehnologia 3D cu construcție prin nano-laser.

  Stentul, construit de către o echipă de bioingineri prin nanotehnologie, pe anatomia specifică a pacientului, a fost utilizat pentru prima oară în România în urma intervenției susținută de către echipa medicală multidisciplinară formată din: Dr. Rares Nechifor, medic primar radiolog, Dr. Rolf Dammrau, medic chirurg cardiovascular, Col. Dr. Ionel Droc, medic primar chirurgie vasculară.

  “Fabricarea stentului a durat patru săptămâni și a fost făcut special pentru acest pacient. Acesta este un pas important pentru medicina personalizată. Prin această procedură, medicina va evolua, dispozitivele medicale vor fi produse în funcție de particularitățile medicale și anatomice ale fiecărui pacient în parte. Intervenția a fost una de complexitate crescută, fiind necesare 8 ore și jumătate pentru a fi finalizatăcu succes. Pacientul a fost supus operației sâmbătă, iar luni va fi externat.”, a declarat Iulian Pleșcan, director operațional al Centrelor ARES.

  Este cu siguranță cel mai complex caz de corecție a anevrismului de aortă din România până în prezent. Complexitatea cazului o reprezenta anevrismul de aortă de dimensiuni mari (dilatare maximă de 8,2 cm) care începea de la originea ambelor artere iliace, afectând totodată conexiunea ambelor artere renale, artera mezenterică superioară și trunchiul celiac. Anevrismul de aortă se întindea pe o lungime de 21 cm. Având în vedere structura și modelul stenturilor existente pe piața medicală, nu a fost posibilă rezolvarea minim invazivă, pentru a nu obstrucționa complet aceste patru artere importante. De aceea, urmând o conduită terapeutică inovatoare, a fost creat acest stent care i-a salvat viața pacientului.”, a explicat Col. Dr. Ionel Droc, medic primar chirurgie vasculară la Centrele de Excelență ARES.

  Aceasta este cea de-a noua premieră medicală a Centrelor ARES în cinci ani de activitate.

  Centrele ARES

  Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobândită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

  Call Center031 9300

  SOM - Enayati

  Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

  Cluj

  Bld. Republicii nr. 8
  Cluj Napoca

  Tulcea

  Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

  Spitalul Monza

  Str. Tony Bulandra nr. 27
  Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

  ARES Pitesti - Muntenia Hospital

  Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
  Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

  ARES Constanta - SCJU Constanta

  Bulevardul Tomis 145,
  Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

  Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.