9 august 2016

Fibromul Uterin: Histerectomie, miomectomie sau embolizare?

Fibromul Uterin: Histerectomie, miomectomie sau embolizare?
Articol medical scris de către Dr. Rareș Nechifor, Radiologie intervențională la MONZA ARES Bucuresti, Bucuresti, Constanța

Cuprins

2 din 4 femei, cu vârsta cuprinsă între 21 și 45 de ani sunt diagnosticate zilnic în țara noastră cu fibrom uterin, o tumoră benignă ce se dezvoltă în grosimea mușchiului uterin!

Ce înseamnă mai exact embolizarea fibromului uterin?

“Embolizarea presupune întreruperea cu sânge a fibroamelor prin metode ce țin de radiologia intervențională. Aceasta presupune injectarea de material emboligen în arterele ce asigură “hrănirea” cu sânge a fibroamelor. Anestezia este doar locală și presupune injectare de soluție cu Xilină la locul puncției; pacienta poate pleca din spital în 24 de ore de la intervenție”, a explicat dr. Rares Nechifor, medic primar radiolog cu competență în radiologie intervențională, în cadrul Centrelor de Excelență ARES.
Date fiind: caracterul minim invaziv, posibilitatea de menținere sau de dobândire a fertilității pacientei, recuperarea de doar câteva zile, spitalizarea de 24 de ore, anularea anumitor riscuri asociate administrării de anestezie generală și inciziilor deschise, embolizarea de fibrom uterin este considerată cea mai indicată abordare, pentru pacientele ce prezintă indicație pentru ea, a explicat dr. Nechifor.
Ce condiții trebuie să întrunească pacientele care apelează la embolizare:

Acestea nu trebuie să depășească 50 de ani, nu se află în menopauză, nu sunt însărcinate și uterul per ansamblu nu depășește 20 cm.

Solicita mai multe informatii!

Completeaza formularul si te sunam noi!

Cât costă o astfel de terapie minim invazivă?

“Costurile embolizării sunt ușor mai reduse decât cele ale unei terapii clasice dacă luam în calcul și perioada de recuperare necesară după intervenția chirurgicală. Problema principală rămâne însă cine plătește tratamentul în condițiile în care în România prea puține persoane au o asigurare privată de sănătate. În prezent statul (CAS-ul) plătește mai mult pentru o procedura mai veche, mai agresivă și mai riscantă. În America toate asigurările de sănătate preferă embolizarea fiind mai ieftină, cu recuperare mult mai rapidă și cu un risc mult mai mic de complicații”, a explicat dl. Iulian Plescan, Manager de Operațiuni în cadrul Centrelor de Excelență ARES.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor