10 iulie 2017

Ecografia de morfologie fetală | Trimestru I, II și III | Dr. Cristiana Boitan

Ecografia de morfologie fetală | Trimestru I, II și III | Dr. Cristiana Boitan

Cuprins

  Dr. Boitan va efectua, în Centrele de Excelență ARES, ecografii morfologice, adică investigații imagistice mai amănunțite care urmăresc să ateste starea de bine a fătului, prognosticul sarcinii și depistarea unor malformații sau sindroame genetice, unele chiar incompatibile cu viața.

  Ecografia de morfologie fetală de trimestru I se efectuează, de regulă, între 11 și 13 săptămâni și șase zile de sarcină. În acest interval se analizează markerii genetici, prin care se pot descoperi eventualele anomalii congenitale grave. Cele mai serioase pot fi depistate în cel de-al II-lea trimestru. Ecografia de morfologie fetală de trimestru II se efectuează între 18 și 22 de săptămâni de sarcină.

  Depistarea unei anomalii severe duce la efectuarea unor teste suplimentare, cum ar fi amniocenteza. Aceasta se efectuează în baza unor criterii acceptate internațional și este o manevră simplă care nu prezintă riscuri, dacă este realizată corect. Și în trimestrul III se pot efectua ecografii morfologice, între 33 și 35 săptămâni de sarcină.

  Doamna doctor Cristiana Boitan mai deține competențe în colposcopie, histeroscopie, ultrasonografie în obstetrică și ginecologie.

  Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

  Call Center031 9300

  Cluj

  Bld. Republicii nr. 8

  ARES Pitesti - Muntenia Hospital

  Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
  Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

  ARES Constanta - SCJU Constanta

  Bulevardul Tomis 145,
  Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

  Tulcea

  Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

  SOM - Enayati

  Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

  ARES - Spitalul Monza

  Str. Tony Bulandra nr. 27
  Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

  Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.