1 februarie 2016

Premieră în România: pacient salvat prin nanotehnologie - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Premieră în România: pacient salvat prin nanotehnologie - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Un pacient în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă de 21 de cm și cu o dilatare maximă de 8.2 cm, o dimensiune uriașă pentru o astfel de afecțiune, a fost salvat datorită unui stent creat special prin tehnologia 3D cu construcție prin nano-laser.

Stentul, construit de către o echipă de bioingineri prin nanotehnologie, pe anatomia specifică a pacientului, a fost utilizat pentru prima oară în România în urma intervenției susținută de către echipa medicală multidisciplinară formată din: Dr. Rares Nechifor, medic primar radiolog, Dr. Rolf Dammrau, medic chirurg cardiovascular, Col. Dr. Ionel Droc, medic primar chirurgie vasculară.

“Fabricarea stentului a durat patru săptămâni și a fost făcut special pentru acest pacient. Acesta este un pas important pentru medicina personalizată. Prin această procedură, medicina va evolua, dispozitivele medicale vor fi produse în funcție de particularitățile medicale și anatomice ale fiecărui pacient în parte. Intervenția a fost una de complexitate crescută, fiind necesare 8 ore și jumătate pentru a fi finalizatăcu succes. Pacientul a fost supus operației sâmbătă, iar luni va fi externat.”, a declarat Iulian Pleșcan, director operațional al Centrelor ARES.

Este cu siguranță cel mai complex caz de corecție a anevrismului de aortă din România până în prezent. Complexitatea cazului o reprezenta anevrismul de aortă de dimensiuni mari (dilatare maximă de 8,2 cm) care începea de la originea ambelor artere iliace, afectând totodată conexiunea ambelor artere renale, artera mezenterică superioară și trunchiul celiac. Anevrismul de aortă se întindea pe o lungime de 21 cm. Având în vedere structura și modelul stenturilor existente pe piața medicală, nu a fost posibilă rezolvarea minim invazivă, pentru a nu obstrucționa complet aceste patru artere importante. De aceea, urmând o conduită terapeutică inovatoare, a fost creat acest stent care i-a salvat viața pacientului.”, a explicat Col. Dr. Ionel Droc, medic primar chirurgie vasculară la Centrele de Excelență ARES.

Aceasta este cea de-a noua premieră medicală a Centrelor ARES în cinci ani de activitate.

Centrele ARES

Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobândită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

 Sună