6 martie 2024

Un caz TAVI cu particularitate complexă, tratat cu succes la MONZA ARES București

Un caz TAVI cu particularitate complexă, tratat cu succes la MONZA ARES București

Vă povestim despre cazul unei paciente în vârstă de 80 de ani, care, la recomandarea medicului ei din localitate, dr. Anca Tău, medic primar cardiolog, a decis să meargă la MONZA ARES pentru o procedură numită coronarografie. Aceasta este o investigație medicală care ajută la diagnosticarea eventualelor blocaje arteriale a vaselor de sânge care alimentează inima. După ecografia cardiacă efectuată de Dr. Cristina Hăbudean, s-a descoperit că pacienta suferea de stenoză aortică severă, afecțiune care îi crea dificultăți în respirație și oboseală chiar și la activități mici.

null

Rezultatele coronarografiei, făcute de Dr. Nicolae Cârstea, au arătat că arterele inimii nu sufereau îngustări semnificative așadar întreaga atenție s-a îndreptat către stenoza valvulară aortică severă. După studierea cazului și în urma discuției cu pacienta, echipa Heart Team, a hotărât că cel mai bun mod de a rezolva afecțiunea este implantarea unei proteze biologice valvulare aortice, printr-o procedură numită TAVI.

În timpul investigațiilor suplimentare premergătoare intervenției de implantare de valvă aortică, medicii au descoperit că anatomia aortei este diferită decât în mod obișnuit și are un unghi mai mare (80 de grade), situație care face ca procedura să fie mai complicată.

null

Imaginile CT au arătat, de asemenea, că există și un anevrism de aortă toraco-abdominal, adică o umflătură la nivelul aortei din zona toracelui și abdomenului, ceea ce a adăugat și mai multă complexitate.

null

Cu toate acestea, echipa de medici intervenționiști condusă de dr. Dan Deleanu, alături de echipa medicală ATI, asistenții de sală și tehnicienii care pregătesc proteza valvulară pentru implantare, au reușit să finalizeze procedura TAVI cu succes. După operație, pacienta s-a simțit bine, iar proteza valvulară aortică implantată intervențional funcționează așa cum trebuie. Pacienta a fost externată în stare foarte bună, trebuie doar să respecte un regim alimentar și să urmeze un tratament medicamentos pentru a se asigura că totul rămâne în regulă.

Ai diagnostic de stenoză aortică strânsă?

Contactează-ne pentru informații despre tratament!

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor