11 august 2017

Campania „EKG-URI SI FURSECURI” in cifre

Campania „EKG-URI SI FURSECURI” in cifre

Cuprins

Unul din cinci copii investigați în timpul campaniei “EKG-uri și Fursecuri” a fost descoperit cu afecțiuni cardiace.


În perioada 1 iunie – 31 iulie, 387 de copii sub 12 ani au fost investigați gratuit, în Centrele de Excelență ARES. 73 dintre aceștia au avut nevoie de investigații suplimentare, urmând să înceapă un tratament adecvat afecțiunii lor.
Doar cu ajutorul electrocardiogramei, medicii noștri au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, cum ar fi malformaţiile cardiace congenitale de tip DSA, DSV, PDA, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau. Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom WPW, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.
Investigațiile gratuite fac parte dintr-o strategie mai amplă de prevenție a bolilor de inimă în rândul copiilor. Campania “Nicio zi fără joacă”, dedicată depistării timpurii a afecțiunilor cardiace, a fost inițiată în 2015 în Centrele ARES. Peste 250 de copii au beneficiat de electrocardiograme gratuite, în primele două ediții.
Depistarea precoce a bolilor de inimă în rândul copiilor este deosebit de însemnată. Datorită acestor campanii, copii pot fi diagnosticaţi corect, la timp, iar copilăria acestora să nu aibă de suferit. 52 de ore au fost alocate acestor investigaţii, ore trăite cu emoţii şi veselie, atât de micuţii pacienţi, cât şi de personalul nostru medical.

Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.