10 iulie 2017

Workshop "Hands On" PAE | Embolizarea adenomului de prostată cu dr. Rareș Nechifor

Workshop "Hands On" PAE | Embolizarea adenomului de prostată cu dr. Rareș Nechifor

Cuprins

  Programul este condus de domnul doctor Rareș Nechifor, care a efectuat, până acum, peste 10.000 de proceduri de embolizare a adenomului de prostate, în România.

  PAE Hands On Workshop este un curs dedicat medicilor, organizat de Centrele ARES, cu suportul Boston Scientific. În prezent, suntem singurul Centru European de Training și Excelență în Terapia ADENOMULUI DE PROSTATĂ în Europa de Est. Programul, la care s-au înscris opt specialiști din străinătate, conține o parte teoretică și o parte practică, în care cei prezenți vor putea studia cazuri concrete.
  Până acum, peste 130 de medici primari, profesori universitari și manageri de spitale din 24 de țări au venit la Centrele ARES să învețe despre tratarea prin embolizare a adenomului de prostată.

  Despre procedură
  Procedura minim invazivă constă în poziționarea unui microcateter în fiecare arteră prostatică, urmată de embolizarea lor cu microparticule neresorbabile cu diametrul de 250-500 microni. Ischemia indusă în țesutul adenomatos este urmată de o resorbție progresivă, cu reducerea consecutivă a volumului prostatei. Simptomatologia se ameliorează relativ rapid în câteva zile sau săptămâni postintervenție. PAE este o procedură de Radiologie Intervențională ce se efectuează într-o sală sterilă de angiografie de către un medic radiolog intervenționist. Procedura durează în medie 60 minute, din care 12 minute reprezintă timpul mediu de scopie. Pacientul este conștient, așezat în decubit dorsal. Abordul arterial preferat de doctorul Nechifor este cel brahial stâng. Ca alternativă se poate folosi abordul femural. La nivelul zonei de abord se face o anestezie locală cu 2 ml de Xilina (1%). Prima parte a intervenției constă în arteriografia vaselor pelvine. Se introduce sub control fluoroscopic un cateter diagnostic până la nivelul ramului anterior al arterei iliace interne (de fiecare parte). Prin injectarea de substanță de contrast se va identifica originea și calibrul fiecărei artere prostatice.

  Call Center031 9300

  ARES - Spitalul Monza

  Str. Tony Bulandra nr. 27
  Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

  Tulcea

  Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

  SOM - Enayati

  Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

  ARES Pitesti - Muntenia Hospital

  Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
  Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

  Cluj

  Bld. Republicii nr. 8
  Cluj Napoca

  ARES Constanta - SCJU Constanta

  Bulevardul Tomis 145,
  Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

  Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.