18 mai 2018

Trombectomie mecanica, prin sisteme Rotarex S si Aspirex S

Trombectomie mecanica, prin sisteme Rotarex S si Aspirex S

Cuprins

Trombectomie prin Rotarex

Începând cu 21 mai, la Centrele de Excelență ARES va fi disponibilă procedura de trombectomie mecanică, prin sistemele endovasculare de trombo-aspirație pentru ocluzii arteriale și venoase ROTAREX S și ASPIREX S.

Sistemul ROTAREX S are patru funcții importante:

  • desprinderea materialului ocluziv din vasul sangvin (până la 1 cm/sec)
  • aspirarea materialului desprins în vârful cateterului
  • fragmentarea materialului aspirat
  • extragerea acestuia în siguranță din corpul pacientului.

Acest sistem permite trombectomia rapidă și eficientă pentru ocluzii acute și cronice pe artere și vene. Totodată, intervenția se poate efectua și pe stenturi, grefe bypass sau accesul vascular la hemodializă.

Sistemul ASPIREX S poate fi folosit în cazul ocluziilor acute, pe vene și artere și pe accesul la dializă. ASPIREX S permite aspirația cheagurilor de sânge și a emboliilor, fragmentarea acestora și extragerea din corpul pacientului.

Avantajele acestor sisteme de trombo-aspirație sunt multiple. Riscurile pentru pacient sunt reduse, nu sunt necesare medicamentele trombolitice, trombectomia poate fi repetată, fără a restricționa utilizarea altor opțiuni de tratament și este evitată embolizarea distală.

Procedura minim invazivă poate fi efectuată la indicația unui medic cardiolog intervenționist, în urma unei evaluări cardiovasculare complete.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor