2 aprilie 2018

Ultrasonografia intravasculară se face la ARES - IVUS

Ultrasonografia intravasculară se face la ARES - IVUS

Cuprins

Începând cu luna martie a anului 2018, în cadrul Centrelor de Excelență Ares din București, se vor efectua procedurile de diagnostic IVUS.

Ce reprezintă IVUS?

IVUS reprezintă o procedură modernă de vizualizare și evaluare a pereților arterelor coronariene, procedură inovatoare cu rezultate excelente mai ales în cazurile pacienților cu diagnostic de stenoze de trunchi comun.

Cu ajutorul unui un cateter subțire și flexibil dispus cu un transductor care generează ultrasunete și produce imagini, medicul cardiolog intervenționist poate evalua starea leziunilor de pe trunchiul comun sau a stenturilor implantate. Pentru a îmbunătăți rezultatul coronarografiei, ultrasonografia intravasculară vizualizează peretele arterial în întregime. Oferă informații importante despre plăcile de ateromatoză existente la nivelul acestuia. Informațiile și imaginile oferite de sistemul IVUS Eagle Eye îmbunătățesc decizia de tratament. Mai ales, în ceea ce privește dimensiunea stenturilor necesare sau poziționarea exactă a acestora. Sistemul IVUS poate aprecia markerii afecțiunii, inclusiv procentul exact al adâncimii plăcii de aterom. Poate aprecia, de asemenea, localizarea exactă a acesteia cât și morfologia sau volumul de calciu. Suplimentar, poate analiza parametrii cruciali cum sunt măsurătorile în secțiunea transversal-luminală. De asemenea, sistemul ChromaFlo permite o evaluare a dimensiunii lumenului și este adecvat atât pentru vasele periferice cât și pentru cele coronare.

Tehnica IVUS se efectuează în sala de angiografie, fără a folosi însă radiația ionizată, ca în cazul coronarografiei. Acest sistem nu are efecte secundare și generează imagini clare. Chiar și în cazul țesuturilor moi care nu sunt vizibile de obicei la radiografie.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor