Dr. Carmen Roxana Ionașcu-Fometescu

Dr. Carmen Roxana Ionașcu-Fometescu

Medic primar cardiolog

Cardiologie clinică

Dr. Carmen Roxana Ionașcu-Fometescu este medic primar în Cardiologie și Medicină Internă, deținând titlul de doctor în științe medicale cu teza sa intitulată "Ischemia miocardică silentioasă - factor de prognostic în sindroamele coronariene acute", sub îndrumarea reputatului Dr. Ioan Bruckner. Specializarea sa cuprinde competențe extinse în domeniul ecocardiografiei transtoracice și transesofagiene, ecografiei Doppler vasculare și ecografiei generale. Absolventă a Institutului de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București în anul 1990, a urmat specializările în medicina internă la Spitalul Universitar de Urgență București, în Clinica Medicală III, sub îndrumarea Prof. Dr. Leonida Gherasim, și în cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", Clinica de Cardiologie, sub îndrumarea Prof. Dr. Eduard Apetrei. Între anii 2002 și 2017, a activat ca medic primar cardiolog în secția de cardiologie a Spitalului de Urgență MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota". În plus față de activitatea clinică, a fost implicată în studii multicentrice randomizate, fiind investigator principal în studiile clinice BEAUTIFUL, SHIFT și SIGNIFY. Este autor și co-autor a 21 de articole și capitole de carte, precum și a prezentat 24 de lucrări științifice, atât oral, cât și sub formă de postere, la congresele naționale și internaționale de cardiologie. Printre lucrările sale premiate se numără "Noncompactarea miocardului versus hipertrabecularea de ventricul stâng - entități diferite" și "Particularitățile infarctului cu coronare permeabile și stare de hipercoagulabilitate". Este membră activă a Societății Române de Cardiologie, a Societății Europene de Cardiologie, a Grupului de lucru de Ecocardiografie, precum și a Societății Române de Medicină Internă.    

Proceduri efectuate de Dr. Carmen Roxana Ionașcu-Fometescu

Aceeași specialitate

MONZA ARES Helper

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor