Cardioversie electrica – restabilirea ritmului normal al inimii


AnestezieSedare
Durată procedură30-60 min
Durată spitalizare12 h
Cardioversia electrică – restabilirea ritmului normal al inimii

Cuprins

Ce este cardioversia electrică?

Cardioversia reprezintă restabilirea ritmului normal al inimii și s epoate realiza fie cu ajutorul medicamentelor antiaritmice, fie cu ajutorul curentului electric. Procedura de cardioversie electrică este destinată pacienților care suferă de aritmii atriale și ventriculare, se realizează în spital și nu necesită recuperare. Pacientul poate pleca acasă în aceeași zi.

Află imediat costurile acestei proceduri!

Completează formularul și vei fi contactat!

Ai putea avea nevoie de cardioversie electrică dacă ai următoarele simptome:

Aritmii cardiace

Palpitatii

Hipotensiune arteriala

Angina pectorala

Lipotimii

Cui se adresează procedura de cardioversie electrică?

În general, au indicație pentru cardioversie electrică pacienții cu artimii atriale sau ventriculare, fibrilație atrială, flutter atrial sau tahicardie ventriculară. Cardioversia electrică nu este recmandată în cazul aritmiilor din intoxicațiile digitalice, tahiaritmiilor din sindromul sinusului bolnav sau tahicardiilor sinusale cauzate febră, durere, agitație, șoc.

Cum te pregătești pentru implantarea defibrilatorului cardiac?

 • 1. Vei face un set complet de analize de sânge
  1. Vei face un set complet de analize de sânge
 • 2. Vei efectua o electrocardiogramă și o ecocardiografie
  2. Vei efectua o electrocardiogramă și o ecocardiografie
 • 3. Anumite medicamente vor fi oprite
  3. Anumite medicamente vor fi oprite
 • 4. Te vei abține de la fumat
  4. Te vei abține de la fumat

În ce constă procedura de cardioversie electrică?

Cardioversia electrică se realizează cu ajutorul unui defibrilator. Pacientul este în general sedat, pentru ca disconfortul să fie minim. Pe pieptul său sunt plasați doi electrozi cu capete metalice tapetate cu soluție salină conductoare. Cei doi electrozi sunt conectați la defibrilatorul care are și funcție EKG. Acesta monitorizează ritmul inimii și aplică un șoc electric sincron cu unda R a complexului QRS, restabilind astfel ritmul sinusal.

Riscurile cardioversiei

Cardioversia electrică este în general o procedură sigură, realizată de medicul cardiolog, în spital. În anumite cazuri, în urma aplicării șocului electric se poate declanșa fibrilația atrială.

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor