Ecografie cardiaca / Ecocardiografie


Investigațieneinvazivă
Durată investigație30-60 min
Ecografie cardiaca - Ecocardiografie | Centrele Ares | Inovatie in Cardiologie

Cuprins

Programare printr-un simplu click!

Pret ecografie cardiaca? Afla imediat!

Ce este ecografia cardiaca?

Ecografia cardiacă sau ecocardiografia este o investigație importantă, ce folosește ultrasunetele pentru a obține imagini ale inimii, în timp real. Este indicată efectuarea acestei investigații chiar și sub formă de control de rutină, pentru că oferă specialiștilor informații despre structura și funcțiile inimii.

De ce este importantă ecocardiografia?

În timpul ecografiei cardiace, medicul va putea măsura dimensiunile cavităților inimii, va putea determina grosimea și mișcările pereților cardiaci, structura și funcționalitatea valvelor, forța de contracție a mușchiului cardiac.

Pe lângă observarea structurală și funcțională a inimii, ecografia doppler cardiac depistează foarte devreme un posibil risc de infarct, detectează tumori cardiace, defecte cardiace congenitale. În general, această investigație poate identifica orice afecțiune a inimii. În timp ce electrocardiograma ne arată tulburările de ritm, ecografia cardiacă ne ajută să recunoaștem bolile structurale.

Pret ecografie cardiaca?

Colegii nostri iti stau la dispozitie pentru a te informa cu privire la toate aspectele investigatiei, inclusiv asupra pretului. Pentru aceste informatii ne poti suna tu sau poti folosi formularul de contact

Ana Maria Bogdan îți răspunde la toate întrebările legate de această investigatie.

Ana Maria Bogdan îți răspunde la toate întrebările legate de această investigatie.

031 82 82 328

Ana Maria Bogdan, consultant medical

Cum ne pregătim pentru ecografia cardiaca?

Ecografia cardiaca doppler nu presupune o pregătire deosebită a pacientului.

Cum se efectuează ecocardiografia?

Pacientul va fi rugat să își îndepărteze hainele până la brâu și să se întindă. Medicul cardiolog va aplica un gel special pe partea stângă a pieptului pacientului și va începe investigația. Cu ajutorul unui transductor, medicul va obține imagini ale inimii din diferite unghiuri, ce vor fi afișate pe un monitor. Transductorul, popular denumit sondă ecografică este piesa esențială a aparatului de ecograf, pentru că acesta este cel care generează ultrasunete și, totodată,  captează ecoul acestora, transformându-le în imagini pe monitorul ecografului.

Cât durează o ecografie cardiacă?

Ecografia cardiacă dureaza între 30-60 minute.

Ecografia cardiaca poate fi dureroasă?

Ecografia doppler nu este dureroasă. Este o investigație neinvazivă, nu necesită sedare sau anestezie locală.

Pentru sănătatea inimii noastre, medicii recomandă o consultație cardiologică pe an. De cele mai multe ori, bolile de inimă apar din cauza stilului de viață nesănătos, asociat cu procesul ireversibil de îmbătrânire.

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Call Center031 9300

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.