Ecocardiografie / Ecografie cardiacă


Investigațieneinvazivă
Durată investigație30-60 min
Ecocardiografie - Ecografie cardiaca | Ares

Cuprins

Programare printr-un simplu click!

Pret ecografie cardiacă? Află imediat!

Ce este o Ecocardiografie?

Ecografia cardiacă sau ecocardiografia este o investigație de rutina, ce folosește ultrasunetele pentru a obține imagini ale inimii, în timp real. Ea este indicată atat sub formă de control de rutină periodic, cat si ori de cate ori este nevoie de a evalua sau diagnostica anumiti parametri structurali cardiaci. Beneficiul efectuarii unei ecocardiografii este pentru ca este o invetigatie simpla, nedureroasa, care oferă medicilor specialiști informații despre structura și funcțiile inimii tale.

Cine are nevoie de ecocardiografie?

Ecografia cardiaca sau ecocardiografia este indicată, în primul rând, pacienților cardiaci care suferă de boli structurale cardiace, spre exemplu: una dintre valvele inimii sau mai multe nu funcționează normal. De asemenea, ecocardiografia este necesară atunci când pacientul prezintă simptome manifestate de boala aterosclerotică: angina de efort sau infarct miocardic. Toate aceste afecțiuni sunt diagnosticate cu ajutorul ecografiei Doppler cardiace. În al doilea rând, o ecografie la inimă este binevenită chiar și sub forma de control de rutină pentru că ne poate arăta informații valoroase despre starea de sănătate a inimii noastre.

Ecografia cardiacă la copii ne poate arăta dacă aceștia suferă de o malformație cardiacă congenitală sau alte afecțiuni cardiace cunoscute la copii.

Ecocardiografie cardiaca

De ce este importantă ecocardiografia?

În timpul ecografiei cardiace, medicul îți va putea măsura dimensiunile cavităților inimii, va putea determina grosimea și mișcările pereților cardiaci, structura și funcționalitatea valvelor, forța de contracție a mușchiului cardiac.

Pe lângă observarea structurală și funcțională a inimii tale, ecografia doppler cardiacă depistează foarte devreme un posibil risc de infarct, poate detecta tumori cardiace sau defecte cardiace congenitale. În general, această investigație poate identifica orice afecțiune a inimii astfel medicul cardiolog îți poate recomanda un tratament optim. În timp ce electrocardiograma ne arată tulburările de ritm, precum tahicardiile, bătăile rapide ale inimii și bradicardiile, bătăile lente ale inimii, ecografia cardiacă ne ajută să recunoaștem bolile structurale. Atunci când medicul are nevoie de mai multe informații despre structura inimii sau pacientul urmează să facă o intervenție la inimă, se poate recomanda efectuarea unei investigații suplimentare denumită ecografie transesofagiană. Citește mai multe, aici > ecografie transesofagiană.

Ce putem vedea la ecocardiografie?

Ce este important să reții este că ecografia de inimă arată:

·         dimensiunile inimii și structura inimii, o inimă cu dimensiuni mărite poate arăta o afecțiune cardiacă

·         dacă suferi de o boală de ritm cardiac

·         dacă una dintre cele 4 valve ale inimii este bolnavă

·         dacă suferi de o malformație congenitală cardiacă

·         dacă există tumori cardiace

·         dacă exista tromboze sau cheaguri de sânge

Cum ne pregătim pentru ecografia cardiacă? 

Ecocardiografia nu presupune o pregătire deosebită a pacientului. Această investigație se efectuează în cabinetul medical de cardiologie sau în salonul spitalului și durează intre 20 si 45 de minute. Bineînțeles, atunci când cazul pacientului este particular, ecografia de inimă poate depăși chiar și 60 de minute.

Te poti programa in cateva minute!

Completeaza formularul si te sunam noi!

Cum se efectuează ecocardiografia?

Vei fi rugat să îți îndepărtezi hainele până la brâu și să te întinzi pe patul din cabinetul medical. Medicul cardiolog va aplica un gel special pe partea stângă a pieptului tău și va începe investigația. Cu ajutorul unui transductor, medicul va obține imagini ale inimii tale din diferite unghiuri. Aceste imagini vor fi afișate pe un monitor. Transductorul, popular denumit sondă ecografică este piesa esențială a aparatului de ecograf, pentru că acesta este cel care generează ultrasunete și, totodată,  captează ecoul acestora, transformându-le în imagini pe monitorul ecografului. Medicul cardiolog va mișca sonda pe zona întregului piept, poate ajunge și în zona axială (subrat), gât sau chiar în zona spatelui. În tot acest timp, medicul cardiolog va comunica asistentei medicale tot ceea ce observă în imaginile ecografice.

Cât durează o ecografie cardiacă?

Ecografia cardiacă dureaza între 20 si 45 minute. Uneori, acest interval poate fi depăsit din anumite motive medicale: anatomia particulară a pacientului, descoperirea unor tumori intracardiace, etc.

Ecografia cardiacă poate fi dureroasă?

Ecografia doppler nu este dureroasă. Este o investigație neinvazivă, nu necesită sedare sau anestezie locală. Ecografia de cord a devenit o investigatie atat de populara nu doar pentru ca nu este dureroasa, ci si pentru ca este usor de suportat pentru pacient.

 Ce se intampla dupa realizarea ecocardiografiei?     

După finalizarea ecografiei de inimă, vei fi rugat să folosești un șervețel pentru a îndepărta gelul de pe zona investigate, mai apoi medical cardiolog îți va înmâna rezultatul ecografiei împreună cu rețeta și recomandările medicale, dacă este cazul.

Rezultatul ecografiei trebuie sa contina atat descrierea structurala a inimii precum si diferite masuratori a valvelor cardiace.

Programeaza-te printr-un simplu click!

Completează formularul și te sunam noi!

Pret ecografie cardiacă

Colegii noștri îți stau la dispoziție pentru a te informa cu privire la toate aspectele investigației, inclusiv asupra prețului.

Uneori, pacienții nu pot face diferența dintre investigațiile cardiologice pentru care au primit recomandare și astfel se pot naște confuzii.

Pentru a evita aceste confuzii și a oferi informații corecte, ne poți suna tu sau poți folosi formularul de contact și te contactăm noi!

Elena Preda îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Elena Preda îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Elena Preda, ARES HELPER

Sfatul ARES

Pentru sănătatea inimii noastre, medicii recomandă o consultație cardiologică pe an. De cele mai multe ori, bolile de inimă apar din cauza stilului de viață nesănătos, asociat cu procesul ireversibil de îmbătrânire. Un consult cardiologic impreuna cu o ecocardiografie si electrocardiograma efectuate anual poate preveni degradarea starii de sanatate. O discutie periodica cu medicul cardiolog te poate ajuta sa ai parte de un bun management al sanatatii inimii tale, te poate ajuta sa iti mentii in limite obtime atat tensiunea arteriala, nivelul colesterolului precum si nivelul glicemiei. Toate aceste masuri te vor ajuta sa ai parte de o viata sanatoasa.  

Programări Ecocardiografie

Te poți programa la ecocardiografie în București sector 1, București sector 2, Cluj-Napoca.

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.