Electrocardiograma - ECG / EKG


Investigațieneinvazivă
Durată investigație10 min
Electrocardiografie - ECG / EKG  | Centrele Ares | Inovatie in Cardiologie

Cuprins

Ana Maria Bogdan îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Ana Maria Bogdan, ARES HELPER

Ce este electrocardiograma?

Electrocardiograma este investigația care depistează dacă există anumite probleme cu ritmul normal al inimii și, în general, cu activitatea electrică a acesteia. Cu fiecare bătaie a inimii, un semnal electric, denumit și impuls electric, trece prin inimă. Acest impuls electric determină contracția muschiului inimii, care la rândul ei trimite sângele din inima către restul organismului, asigurând irigarea necesară și alimentarea cu substanțe nutritive și oxigen a tuturor organelor din corp.

De ce este important să facem această investigație?

Orice modificare a ritmului cardiac poate cauza diferite afecțiuni severe. Ritmul cardiac poate fi influențat de mai mulți factori de risc: înaintarea în vârstă, apariția problemelor de natură cardiovasculară, malformațiile cardiace congenitale, infarctul miocardic, afecțiunile glandei tiroide,  dar și de stilul de viață, cum ar fi consumul de substanțe precum: fumatul, alcoolul, cafeina, antidepresivele etc.

Verificarea periodică a ritmului cardiac este importantă pentru a exclude orice boală a mușchiului inimii sau o afecțiune de natură electrică. Acestea pot progresa și afecta radical calitatea vieții pacientului.

Cum ne pregătim pentru această electrocardiograma?

Electrocardiograma nu necesită o pregătire deosebită. Totuși, pentru ca investigația să fie concludentă, este bine să evităm consumul de substanțe care influențeaza ritmul cardiac precum: cafeaua, băuturile energizante, antidepresivele etc. În cazul pacienților cu pilozitate corporală bogată, va fi nevoie de îndepărtarea parului, pentru ca desprinderea electrozilor să nu provoace disconfort.

Cum se efectuează EKG -ul?

Odată intrat în cabinetul medical, pacientul va fi rugat să își îndepărteze hainele ce ii acoperă pieptul, gleznele și încheieturile mâinilor. În dreptul zonelor descoperite, vor fi plasați electrozi medicali adezivi. Cu ajutorul acestora se va înregistra ritmul cardiac și activitatea electrică a inimii. Electrozii sunt ulterior conectați la aparatul ECG, iar pacientul va trebui să respire normal și să stea nemișcat, fără să vorbească, timp de câteva secunde.

Cât durează o electrocardiogramă?

Efectuarea unei electrocardiograme poate dura între 5 și 10 minute.

Poate fi dureroasă?

Electrocardiograma este o investigație nedureroasă, fără riscuri. Singurul disconfort ușor apare la încheierea investigației, atunci când se îndepărtează electrozii.

Pret EKG ECG?

Colegii nostri iti stau la dispozitie pentru a te informa cu privire la toate aspectele investigatiei, inclusiv asupra pretului. Pentru aceste informatii ne poti suna tu sau poti folosi formularul de contact

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.