Ziua Internationala de constientizare a Malformatiilor Congenitale Cardiace
Articol medical scris de către Dr. Oren Iancovici, Cardiologie clinică la MONZA ARES Bucuresti
Cuprins
14 Februarie - Ziua Internationala a Malformatiilor Congenitale Cardiace
Deși această zi este cunoscută și sărbătorită la nivel mondial drept Ziua Îndrăgostiților - Valentine’s Day, întreaga lume medicală, promovează astăzi, 14 februarie, conștientizarea și educarea cu privire la MCC (malformațiile congenitale cardiace).
Boala cardiacă congenitală este una dintre cele mai frecvent diagnosticate tulburări congenitale care afectează aproximativ 0,8% până la 1,2% dintre nou-născuții din întreaga lume.
În fiecare an, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații congenitale cardiace. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați.
Malformațiile congenitale cardiace sunt anomalii structurale sau funcționale cardiocirculatorii, prezente chiar din momentul nașterii, deși în lipsa unui program de screening cardiac amănunțit în rândul nou-născuților, majoritatea acestor defecte sunt descoperite mai târziu.
Practica medicală arată ca aproximativ 70% dintre aceştia pot fi trataţi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive.
ARES reunește o echipă formată medici cardiologi cu specializare în pediatrie, cu experiență bogată atât în spitalele din țară cât și în cele din străinătate.
De-a lungul anilor, în secția de malformații congenitale cardiace din Centrele Ares, au fost salvate inimile a câteva sute de copii, dintre care cel mai mic avea numai câteva luni.
Procedurile efectuate se realizează fără tăieturi, cu o rată de succes de 95% şi cu timp de recuperare de 24-48 de ore.
Te invităm să afli mai multe despre malformațiile cardiace și tratamentul lor, aici > https://medicina-interventionala.ro/malformatii-cardiace-congenitale/
Articole mai noi
- Caz tratat la MONZA ARES prin ablație tumorală cu microunde | MONZA ARES
- Dr. Nicolae Cârstea: TAVI și angioplastie cu stenturi, pacient de 92 de ani
- Hemangiom la copii: cauze, simptome, diagnostic și opțiuni de tratament
- Stopul cardio-respirator: cauze, simptome si opțiuni de tratament
- Primul implant de valvă aortică SAPIEN 3 Ultra RESILIA într-un spital privat din România
Articole mai vechi
- 5 sfaturi cardio pentru pacienții cu hipercolesterolemie
- 5 sfaturi cardio pentru pacienții cu diabet zaharat
- Pacient tânăr cu o boală autoimună rară tratat minim invaziv de stenoză aortică strânsă
- Ambulatoriul ARES Monza se extinde. Vino să-ți verifici inima la noi!
- ARES preia Cardiomed Cluj, lider în domeniul serviciilor clinice private, și dezvoltă cea mai importantă rețea privată de investigații, diagnostic și tratament, specializată în cardiologie, din Cluj-Napoca