11 iulie 2023

ARES și HEKA HOSPITAL devin parteneri și lansează un centru de cardiologie și radiologie intervențională în care vor fi tratate cazuri complexe la Constanța

ARES și HEKA HOSPITAL devin parteneri și lansează un centru de cardiologie și radiologie intervențională în care vor fi tratate cazuri complexe la Constanța

Medicii celor două instituții vor face echipă pentru a găsi cele mai bune soluții de tratament pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare.

Centrul de Cardiologie Intervențională ARES din Heka Hospital pune la dispoziția pacienților constănțeni un ambulatoriu de cardiologie și o sală de angiografie, dotate la standarde internaționale, unde vor fi efectuate consultații de cardiologie și cardiologie pediatrică, ecografii cardiace și transesofagiene, montări de holtere TA și ECG, test de efort, coronarografii și angioplastii coronariene cu balon și/sau stent, angiografii și angioplastii carotidiene și periferice, implantări de stimulator cardiac.

În sfera radiologiei intervenționale, ARES aduce în premieră la Constanța procedurile de embolizare pentru fibromul uterin, adenomul de prostată și varicocel, efectuate de dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog.

ARES este prezent în Constanța din anul 2017, în cadrul Spitalului Județean de Urgență, fiind multă vreme singurul centru din Dobrogea pentru tratamentul minim invaziv al infarctului miocardic acut. Anual, aproximativ 1500 de pacienți constănțeni sunt evaluați de echipa medicală ARES Constanța, o treime dintre aceștia având nevoie de tratament cu unul sau mai multe stenturi.

În ultimii ani am încercat să creștem gradul de complexitate a procedurilor efectuate la ARES Constanța. Am crescut numărul procedurilor de tratament al stenozelor periferice și carotidiene și am atacat cazuri complexe de stenoze coronariene. Suntem încrezători că în noul centru din Heka Hospital, unde beneficiem de susținerea unei echipe multidisciplinare puternice, vom putea trata pacienți din ce în ce mai complicați, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să caute soluții în alte orașe” a declarat dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanța.

Lansare ARES - HEKA Hospital

Prin inaugurarea Centrului de Cardiologie Intervențională ARES din cadrul HEKA HOSPITAL ne consolidam angajamentul fata de pacienți de a le oferi îngrijire medicală excelentă și de a le asigura tot sprijinul de care au nevoie. Aceasta colaborare va face posibilă realizarea anumitor intervenţii cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România. Consolidăm o echipă medicală, compusă din medici clinicieni, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari, ce va soluționa fiecare caz în parte, indiferent de complexitatea acestuia, fără a mai direcționa pacienții către alți medici specialiști sau alte centre pentru investigații” a declarat dr. Florentin Muscalu, director general Heka Hospital.

România este în continuare deficitară în ceea ce privește numărul de angiografe, în multe județe din țară chiar și în acest moment nu există un centru de angiografie unde să poată fi tratate afecțiunile cardiovasculare. Misiunea ARES este să acopere aceste goluri, acolo unde este nevoie. La Constanța am reușit în ultimii cinci ani să tratăm câteva mii de pacienți care altfel ar fi fost nevoiți să ajungă la București. Constanța este unul dinte județele cele mai importante ale țării, iar nevoie aici este încă mare. De aceea, ne bucurăm că am găsit în Heka Hospital un partener cu viziune și valori comune, cu care putem construi un centru puternic, care să acopere nevoia de tratamente complexe a zonei. În ce privește investițiile, intenționăm anul acesta să facem upgrade la aparatura medicală din centrele noastre și ne concentrăm pe digitalizare, pentru a urmări mai eficient istoricul pacienților noștri și a îmbunătăți comunicarea cu ei” a declarat dr. Geanina Durigu, CEO ARES Group.

Deschis în urmă cu cinci ani, pe data de 30 iunie, 2018, Heka Hospital a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din oraşul şi judeţul Constanţa. Unitatea sanitară reuneşte specialităţi importante ale medicinei, având cea mai complexă structură din sistemul privat de sănătate din Dobrogea. Totodată este singura unitate privată din judeţ care deţine Compartiment de Primiri Urgenţe. Printre facilităţile oferite în Heka Hospital se numără blocul operator cu 3 săli de operație și secție ATI, Compartimentul de Radiologie si Imagistică medicală (CT, Rx, ecografie), precum şi Departamentul de Gastroenterologie şi endoscopie digestivă, oferind astfel o calitate sporită actului medical.

Grupul ARES este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din România, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională. ARES deține în prezent 10 săli de angiografie în șapte centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală, cu accent pe cardiologie. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 18 premiere medicale naționale. Din anul 2019, ARES este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor