7 iunie 2022

Investigații cardiologice decontate CAS la Spitalul ARES Cluj

Investigații cardiologice decontate CAS la Spitalul ARES Cluj

Pacienții clujeni pot beneficia de servicii de spitalizare de zi decontate de CAS Cluj, la Spitalul ARES Cluj Napoca. În baza biletului de trimitere de la medicul de familie către cardiologie se pot efectua gratuit atât consultații cât și investigații imagistice și minim-invazive din sfera cardiologiei.

Serviciile decontate de CAS Cluj de care pot beneficia pacienții:

Pacienții care se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie pentru consult cardiologic (consultație gratuită decontată prin CAS în Ambulatorul Spitalului ARES ) sau cei care vin direct cu bilet de trimitere pentru spitalizare de zi de la medic specialist cardiolog și au indicația de coronarografie stabilită vor beneficia de procedură gratuită.

Programările se pot efectua completând formularu de contact de pe website sau apelând numerele de telefon 0319300 sau 0264446566 (recepția spitalului).

Coronarografia sau angiografia coronariană este o investigație minim invazivă prin care se pot vizualiza arterele coronare (arterele inimii). De-a lungul vieții, pe arterele care alimentează mușchiul inimii cu sânge se pot depune diverși produși sangvini, de la molecule de grăsime, calciu până la alte substanțe rezultate în urma fumatului, care formează ”placa de aterom”.

Aceasta îngreunează circulația sângelui în zonele afectate, iar rezultatul este un flux scăzut al circulației sangvine înspre mușchiul cardiac. Fără sângele care alimentează inima cu oxigen și substanțe nutritive, aceasta începe să sufere și pot să apară în timp dureri, de tipul anginei pectorale sau chiar infarct miocardic (atunci când o porțiune din mușchiul cardiac este lipsită de sânge).

În cazul unui infarct miocardic acut, coronarografia trebuie efectuată în regim de urgență în primele minute de la producerea infarctului. În aceste condiții nu trebuie temporizată această intervenție. De asemenea, există mai multe riscuri asociate infarctului miocardic acut și caracterului instabil al leziunilor (îngustărilor) coronariene. Coronarografia este o procedură sigură atunci când este efectuată de o echipă experimentată, riscurile fiind foarte mici (1%).  Acestea depind în mare măsură de starea generală de sănătate și de afecțiunile cardiace asociate ale pacientului” explică dr. Alexandra Cocoi, medic specialist cardiolog la Spitalul ARES.

Explorările decontate de CAS în baza biletului de trimitere, sunt efectuate în cadrul ambulatoriului și secției de angiografie a Spitalului ARES Cluj-Napoca, din strada Republicii nr. 8.

 

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor