15 februarie 2022

Arterele sever calcificate se tratează cu Shockwave

Arterele sever calcificate se tratează cu Shockwave
Articol medical scris de către Dr. Marin Postu, Cardiologie intervențională la ARES Pitesti, Bucuresti

Cuprins

  Shockwave - tratament pentru artele sever calcificate

  Uneori, stenozele vechi și netratate, alăturate unui stil de viață dezordonat, cu dietă dezechilibrată, ajung să fie atât de "tari"și solide încât dilatarea cu balon sau implantarea unui stent este aproape imposibilă.

  Un astfel de pacient ar fi fost trimis direct spre chirurgie dacă tehnologia medicală nu ne-ar fi permis să putem debloca minim invaziv și aceste tipuri de plăci ateromatoase.

  Echipa formată din dr. Marin Postu, medic cardiolog intervenționist la Centrele Ares din Spitalul Monza și dr. Elvis Boțu, medic cardiolog intervenționist la Centrele Ares din Pitești, a efectuat Shockwave în cazul unui pacient cu multiple stenturi implantate de-a lungul anilor, dar cu angină pectorală recentă.

  Coronarografia ne-a arătat noi leziuni coronariene, foarte calcifiate care fără tratament, i-ar fi pus în pericol viața.

  Medicii Ares au efectuat procedura în mai puțin de 60 de minute, a fost nevoie de implantarea a două stenturi, cu rezultat final foarte bun.

  Citește mai multe despre procedura Shockwave pentru tratarea arterelor sever calcificate, aici > Tratament artere server calcifiate - Shockwave

  Deși tehnologia medicală ne permite în ziua de astăzi să ajungem și să tratăm multiple afecțiuni ale inimii, fie de natură electrică, fie structurală, este important să reținem faptul că putem preveni și amâna apariția bolilor de inimă cu un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată, activitate fizică moderată și control anual cardiologic.

  Starea pacientului nostru este una bună, a fost externat la 24 de ore post procedură urmând să ne viziteze la controlul periodic post procedură.

  Mulțumim echipei medicale:

  Dr. Marin Postu, medic cardiolog intervenționist

  Dr. Elvis Boțu, medic cardiolog intervenționist

  As. Mihaela Ciobanu, asistent sală de angiografie

  Sistemul Shockwave

  Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

  Call Center031 9300

  ARES Pitesti - Muntenia Hospital

  Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
  Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

  ARES Constanta - SCJU Constanta

  Bulevardul Tomis 145,
  Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

  Tulcea

  Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

  SOM - Enayati

  Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

  Cluj

  Bld. Republicii nr. 8
  Cluj Napoca

  ARES - Spitalul Monza

  Str. Tony Bulandra nr. 27
  Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

  Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.