15 februarie 2022

Arterele sever calcificate se tratează cu Shockwave

Arterele sever calcificate se tratează cu Shockwave
Articol medical scris de către Dr. Marin Postu, Cardiologie intervențională la MONZA ARES Bucuresti, Pitesti

Shockwave - tratament pentru artele sever calcificate

Uneori, stenozele vechi și netratate, alăturate unui stil de viață dezordonat, cu dietă dezechilibrată, ajung să fie atât de "tari"și solide încât dilatarea cu balon sau implantarea unui stent este aproape imposibilă.

Un astfel de pacient ar fi fost trimis direct spre chirurgie dacă tehnologia medicală nu ne-ar fi permis să putem debloca minim invaziv și aceste tipuri de plăci ateromatoase.

Echipa formată din dr. Marin Postu, medic cardiolog intervenționist la Centrele Ares din Spitalul Monza și dr. Elvis Boțu, medic cardiolog intervenționist la Centrele Ares din Pitești, a efectuat Shockwave în cazul unui pacient cu multiple stenturi implantate de-a lungul anilor, dar cu angină pectorală recentă.

Coronarografia ne-a arătat noi leziuni coronariene, foarte calcifiate care fără tratament, i-ar fi pus în pericol viața.

Medicii Ares au efectuat procedura în mai puțin de 60 de minute, a fost nevoie de implantarea a două stenturi, cu rezultat final foarte bun.

Citește mai multe despre procedura Shockwave pentru tratarea arterelor sever calcificate, aici > Tratament artere server calcifiate - Shockwave

Deși tehnologia medicală ne permite în ziua de astăzi să ajungem și să tratăm multiple afecțiuni ale inimii, fie de natură electrică, fie structurală, este important să reținem faptul că putem preveni și amâna apariția bolilor de inimă cu un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată, activitate fizică moderată și control anual cardiologic.

Starea pacientului nostru este una bună, a fost externat la 24 de ore post procedură urmând să ne viziteze la controlul periodic post procedură.

Mulțumim echipei medicale:

Dr. Marin Postu, medic cardiolog intervenționist

Dr. Elvis Boțu, medic cardiolog intervenționist

As. Mihaela Ciobanu, asistent sală de angiografie

Sistemul Shockwave

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor