14 februarie 2022

Ziua Internationala de constientizare a Malformatiilor Congenitale Cardiace

Ziua Internationala de constientizare a Malformatiilor Congenitale Cardiace
Articol medical scris de către Dr. Oren Iancovici, Cardiologie clinică la MONZA ARES Bucuresti

Cuprins

14 Februarie - Ziua Internationala a Malformatiilor Congenitale Cardiace

Deși această zi este cunoscută și sărbătorită la nivel mondial drept Ziua Îndrăgostiților - Valentine’s Day, întreaga lume medicală, promovează astăzi, 14 februarie, conștientizarea și educarea cu privire la MCC (malformațiile congenitale cardiace).

Boala cardiacă congenitală este una dintre cele mai frecvent diagnosticate tulburări congenitale care afectează aproximativ 0,8% până la 1,2% dintre nou-născuții din întreaga lume.

În fiecare an, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații congenitale cardiace. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați.

Malformațiile congenitale cardiace sunt anomalii structurale sau funcționale cardiocirculatorii, prezente chiar din momentul nașterii, deși în lipsa unui program de screening cardiac amănunțit în rândul nou-născuților, majoritatea acestor defecte sunt descoperite mai târziu.

Practica medicală arată ca aproximativ 70% dintre aceştia pot fi trataţi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive.

ARES reunește o echipă formată medici cardiologi cu specializare în pediatrie, cu experiență bogată atât în spitalele din țară cât și în cele din străinătate.

De-a lungul anilor, în secția de malformații congenitale cardiace din Centrele Ares, au fost salvate inimile a câteva sute de copii, dintre care cel mai mic avea numai câteva luni.

Procedurile efectuate se realizează fără tăieturi, cu o rată de succes de 95% şi cu timp de recuperare de 24-48 de ore.

Te invităm să afli mai multe despre malformațiile cardiace și tratamentul lor, aici > https://medicina-interventionala.ro/malformatii-cardiace-congenitale/

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor