3 noiembrie 2023

Noiembrie – luna screeningului cardiac la ARES în Spitalul Memorial Băneasa – montare holtere TA și EKG cu 50% reducere

Noiembrie – luna screeningului cardiac la ARES în Spitalul Memorial Băneasa – montare holtere TA și EKG cu 50% reducere

Cuprins

România se află pe un nedorit prim loc în topul țărilor cu mortalitate crescută cauzată de afecțiunile cardiovasculare. Printre principalii factori de risc pentru bolile de inimă se numără hipertensiunea arterială și bolile metabolice. Pacienții cardiaci pot dezvolta afecțiuni ale arterelor coronare (vasele care irigă inima), boli ale valvelor inimii sau aritmii cardiace, afecțiuni care țin de sistemul electric al inimii.

În acest context, luna noiembrie este dedicată screening-ului cardiac la ARES în Spitalul Memorial Băneasa. Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare sunt încurajați să-și monitorizeze hipertensiunea arterială și aritmiile cardiace, cu ajutorul holterelor de tensiune și EKG. Pe parcursul lunii noiembrie, pacienții vor beneficia de montarea acestor dispozitive medicale și interpretarea rezultatelor de către medicul cardiolog, cu o reducere de 50%.

null

Monitorizarea tensiunii arteriale – Holter TA

Hipertensiunea arterială este o afecțiune în care presiunea sângelui în arterele corpului este constant crescută. Această creștere poate exercita o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge și poate conduce, în lipsa tratamentului adecvat, la diverse complicații de sănătate. Hipertensiunea se poate depista foarte ușor, printr-un simplu control medical care include verificarea tensiunii cu ajutorul unui aparat numit tensiometru. Această investigație simplă și rapidă poate fi făcută de către un medic, dar există și tensiometre moderne, foarte precise, care pot fi folosite de către pacient acasă. Nu sunt necesare cunoștințe medicale sau tehnice. Când informațiile obținute în urma acestor măsurători nu sunt suficiente pentru a se stabili un diagnostic sau când se dorește evaluarea eficienței tratamentului, se recomandă înregistrarea valorilor tensionale pe durata a 24 de ore, cu ajutorul unui monitor Holter. Holterul TA este un dispozitiv medical care monitorizează valorile tensiunii arteriale la anumite intervale de timp (în timpul zilei – la fiecare 30 de minute; iar în timpul nopții – la interval de 60 de minute). Dispozitivul pe care pacientul îl poartă timp de 24 de ore constă într-o manșetă care se atașează pe unul dintre brațe.

Manșeta este atașată de aparatul Holter printr-un furtunaș de cauciuc, pe care pacientul îl poartă în jurul taliei sau în jurul gâtului. Dispozitivul Holter are dimensiunea unui telefon mobil și este ușor de purtat pe tot parcursul zilei, fără a incomoda.

Holter ecg

Monitorizarea ritmului inimii  - Holter EKG

Atunci când pacienții prezintă simptome precum bătăi neregulate, senzația de bătăi puternice ale inimii, leșin sau amețeli inexplicabile, medicul cardiolog va recomanda efectuarea unei electrocardiograme. Ekg-ul de repaus este o înregistrare statică a activității electrice a inimii, care se efectuează în cabinetul medicului cardiolog și durează maximum 10 minute. În anumite situații, electrocardiograma nu oferă suficiente informații sau în timpul efectuării acesteia, nu se înregistrează activități anormale ale inimii. Atunci medicul cardiolog recomandă purtarea unui dispozitiv Holter EKG, un dispozitiv portabil, conectat la electrozi dispuși pe pieptului pacientului. Aceștia au rolul de a înregistra în mod constant semnalele electrice ale inimii pe o perioadă de minim 24 h și maxim de 7 zile, în funcție de indicația medicului. Cu ajutorul acestui dispozitiv, pot fi detectate aritmii cardiace sau alte anomalii ale ritmului cardiac, atât în repaus, cât și în timpul activităților zilnice ale pacientului.

Pentru a beneficia de reducerea de 50% la montarea holterelor EKG și TA, pacienții sunt rugați să apeleze call center ARES, la numărul 0319300 și să solicite o programare în centrul nostru din cadrul Spitalului Memorial Băneasa (Șos. Gheorghe Ionescu Sisești 8A, în incinta Enayati Medical City).

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor