19 aprilie 2024

Screening pentru depistarea varicocelului la Spitalul MONZA ARES Cluj Napoca

Screening pentru depistarea varicocelului la Spitalul MONZA ARES Cluj Napoca

În perioada 22 aprilie -31 mai 2024, la Spitalul MONZA ARES din Cluj Napoca se desfășoară o campanie de screening pentru depistarea varicocelului, una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale aparatului reproducător masculin și o cauză reversibilă a infertilității masculine.

Pe perioada campaniei, pacienții vor avea parte de investigații și analize la prețuri speciale. Astfel, pachetul care include consultația urologică și ecografia va putea fi accesat la prețul de 490 RON, iar pacienții vor beneficia de reducere de 20% pentru analizele recomandate de medicul urolog, pentru stabilirea diagnosticului.

Medici la care te poți programa:

Dr. Andrei Dumitrescu

Dr. Paul Medan

Dr. Andrei Popa

Varicocelul este o anomalie a venelor care preiau fluxul sangvin de la nivel testicular. În mod normal, venele sunt prevăzute cu niște valvule care ajută sângele să circule într-o singură direcție, de la testicul către alte vene și la inimă.

Dacă bărbatul suferă de varicocel, atunci valvulele nu sunt funcționale, iar sângele stagnează și lărgește venele. Ca urmare, apare dilatația venelor cordonului spermatic.

Această anomalie ce afectează vascularizarea testiculelor reprezintă cea mai frecventă identificată cauză a analizei anormale a spermei, a numărului scăzut de spermatozoizi, a motilității scăzute și a morfologiei anormale a acestora.

Varicocelul afectează 15% până la 20% dintre bărbați, cu mențiunea că prevalența sa în cazul bărbaților infertili este de aproximativ 40%.

În cadrul Spitalului MONZA ARES din Cluj Napoca este disponibilă embolizarea varicocelului, o metodă minim invazivă de tratament, nechirurgicală, ce presupune utilizarea unui cateter pentru a introduce diferite substanțe sclerozante sau mici dispozitive denumite „coil-uri” care au rolul de a bloca venele varicoase și de a devia fluxul de sânge de la varicocel.

Pentru informații și programări, puteți apela numărul de call-center 0319300 sau ne puteți contacta prin formularul de pe site.

Programează-te acum pentru a beneficia de reducere!

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor