25 iunie 2019

Electrocardiograme gratuite și în luna Iulie

Electrocardiograme gratuite și în luna Iulie

Cuprins

 Datorită numărului mare de cereri, programul de screening cardiac ”Nicio zi fără joacă”, lansat în 2015 de Centrele de Excelență ARES, se extinde până la data de 31 iulie. Părinții pot programa copiii sub 12 ani la electrocardiograme și evaluări cardiace gratuite.

Anul acesta programul de screening este disponibil în București, la Centrele Ares, în Cluj-Napoca, la Spitalul Monza-Ares, și în Focșani, Buzău și Giurgiu, în rețeaua clinicilor Ritmico.

Pe parcursul lunii iulie, medicii vor continua să ofere consultații gratuite și vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienți. Campania se desfășoară sub sloganul ”Nicio Zi Fără Joacă”, într-o atmosferă relaxată, în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară – supereroul care are grijă de sănătatea lor, vor colora și se vor juca.

Vizați sunt în special copiii care provin din familii cu antecedente cardiovasculare, cei care fac sport de performanță și cei care nu au efectuat până acum un control cardiac. Electrocardiograma este o investigație minim invazivă, care poate oferi date importante despre sănătatea inimii. Nu este dureroasă,  durează numai câteva minute și poate fi efectuată la orice vârstă, cu condiția ca cel mic să fie liniștit și să respire normal.

În București, consultațiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelență ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. Pentru copiii din Cluj, programările se fac la numărul de telefon 021 9987, iar pentru copiii din județele Giurgiu, Focșani și Buzău la numărul 021 9966.

Campania ”Nicio zi fără joacă” urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii!  Anual în România se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați.

În cadrul primelor patru ediții ale campaniei de screening au fost investigați peste 900 de copiiUnul din cinci a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă.

Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelență ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip:

  • Defect Septal Atrial/Ventricular,
  • Persistență De Canal Arterial,
  • Foramen Ovale Patent,
  • afecţiuni despre care părinţii nu ştiau.

Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică:

  • aritmii respiratorii
  • tahicardii sinusale
  • bradicardii sinusale
  • sindrom Wolf Parkinson White
  • boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenții.  Nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. În 2012, aici a fost deschisă prima secție destinată închiderii percutane a malformațiilor congenitale cardiace din România, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei  secții de angiologie pediatrică din Europa de Est.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor