26 octombrie 2023

Coronarografie gratuită pentru pacienții care aleg să facă procedura de angioplastie coronariană la Spitalul ARES Cluj Napoca

Coronarografie gratuită pentru pacienții care aleg să facă procedura de angioplastie coronariană la Spitalul ARES Cluj Napoca

În cadrul Spitalului de cardiologie ARES Cluj Napoca, pacienții beneficiază de coronarografie gratuită în cazul în care procedura de angioplastie coronariană este efectuată tot în spital. Pachetul este adresat pacienților care suferă de boală cardiacă ischemică și au indicație pentru coronarografie de la medicul cardiolog. Dacă în urma procedurii de diagnostic este nevoie de tratament cu stent iar pacienții aleg să facă această procedură în cadrul spitalului ARES, coronarografia este gratuită.

Coronarografia presupune injectarea de către medicul cardiolog intervenționist a unei substanțe de contrast în arterele coronare. În acest fel, se obțin imagini (angiograme) [3] ale circulației sângelui în artere și se pot evidenția eventualele obstacole ce stau în calea curgerii normale a sângelui la acest nivel: stenoze (ateroscleroză sau îngustări ale arterelor) sau trombi (cheaguri de sânge). Această procedură îi va permite medicului tău să stabilească, într-o manieră extrem de precisă, nu doar numărul, ci și localizarea și severitatea stenozelor arterelor coronare.

În cadrul Spitalului ARES Cluj Napoca sunt efectuate anual peste 500 de coronarografii. Aproximativ jumătate dintre aceste proceduri sunt urmate de revascularizare arterială, prin angioplastie coronariană cu balon și/sau stent.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor