fbpx

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Nicio zi fără joacă – Electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani

469 Vizualizari
 

 

Nicio zi fără joacă – Electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani, toată luna iunie, la Centrele de Excelență ARES

 

Luna iunie este luna inimii pentru copii. Programul de screening cardiac ”Nicio zi fără joacă”, lansat în 2015 de Centrele de Excelență ARES, revine și anul acesta cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani. Medicii vor oferi consultații gratuite și vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienți. Totul într-o atmosferă de sărbătoare în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară – supereroul care are grijă de sănătatea lor, vor colora și se vor juca. Consultațiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelență ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. În funcție de numărul solicitărilor, programul se poate prelungi și pe durata lunii iulie.

Campania ”Nicio zi fără joacă” urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii. Anual, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați.

Câți copii au fost investigați anul în cadrul campaniei?

În cadrul primelor trei ediții ale campaniei de screening au fost investigați peste 600 de copii. Numai în 2017, unul din cinci copii a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelență ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale. Dintre acestea enumerăm: Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistență De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau. Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale și sindrom Wolf Parkinson White. Au fost depistate boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă. Rezultatele campaniei de screening de anul ascesta vor fi anunțate la începutul lunii august.

Rezultatele campaniei de screening

Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Ca lider în domeniul cardiologiei intervenționale, misiunea noastră este inclusiv cea de educație și prevenție. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformație cardiacă congenitală. Și, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp și să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici și cu riscuri minime” a spus dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelență ARES.

Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională. Oferim servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenții. Nouă dintre acestea au fost în premieră națională absolută și una în premieră europeană. În 2012, aici a fost deschisă prima secție destinată închiderii percutane a malformațiilor congenitale cardiace din România.  Anul 2014 a marcat deschiderea primei  secții de angiologie pediatrică din Europa de Est.

Comentarii

  1. Buna seara! Felicitari pt program…ma intereseaza si pe mine cum procedez pentru a veni cu cei doi baietei. Multumesc

    1. Bună ziua, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon: 031 9300. Unul dintre reprezentanţii noştri medicali vă vor ajuta să vă programaţi. Vă aşteptăm şi vă dorim multă sănătate!

  2. Bună seara! Se mai pot face programări? Solicit pe această cale o programare pentru fetița mea de 4 luni. Mulțumesc mult!

    1. Bună dimineața, desigur. Vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 031 9300. Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

X
Sună Mesaj