15 noiembrie 2012

Premieră medicală europeană | Angioplastia cu primul stent bioresorbabil din lume

Premieră medicală europeană | Angioplastia cu primul stent bioresorbabil din lume

Cuprins

Interventia a fost o premieră în sistemul medical din Romania și a fost efectuată, de catre Dr. Dan Deleanu, coordonatorul Secției de Cardiologie Interventională a Centrelelor de Excelentă în Cardiologie și Radiologie Interventională ARES. Noua metodă se adresează pacientilor care suferă de boala aterelor coronare, cea mai frecventă dintre bolile de inimă și principala cauză a infarctului miocardic acut.

Prin implantare de stent, proteza metalică, ce ajută la susținerea peretilor vasului în asa fel incât fluxul sângelui să poată fi unul normal ajungem în situația în care acesta rămâne în corp pentru totdeauna, fara posibiltatea de a fi înlocuit. Prin implantarea stenturilor metalice „BARE METAL STENT” pacientul prezintă un risc de aproximativ 25% ca, stentul să se blocheze, prin reacția corpului de a ataca un corp strain. Chiar și în cazul stenturilor active farmacologic „DRUG ELUTING STENT” riscul există în proportie de 1%, acestea devenind stenturi BARE METAL STENT dupa eliberarea substanței medicamentoase în decurs de cateva luni.

Noul stent Absorb Bioresorbable Vascular Scaffold System este acum disponibil și pentru bolnavii coronarieni din Romania în cadrul Centrelor de Excelentă în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES.

Absorb este prima și singura proteza bioresorbabilă din lume și funcționează ca orice alt stent activ farmacologic. Inovația acestui stent este că are proprietatea de a se dizolva în termen de doi ani, lăsând în urmă funcționalitatea naturală a arterei coronariene, aceasta fiind revascularizată și in lipsa unei proteze metalice care i-ar limita miscarea sa naturală artera revine la functiile naturale.

Pe termen lung beneficiile acestui stent sunt imense. Artera coronariană are capacitatea de a se mișca și contracta natural astfel încât în timpul efortului funcțiile de vasodilatiție, vasomotricitate si vasoconstricție revin, ceea ce înseamna în mod evident un mare beneficiu pentru pacient. Totodată medicatia anticoagulantă poate fi redusă iar viitoarele intervenții de revascularizare nu vor mai fi obstrucționate de un implant permanent.

Lansarea internațională a stentului Absorb este susținută de un program de studii clinice, care cuprind cinci studii în peste 20 de țari din lume. Datele indică faptul că Absorb este similar cu cele mai bune stenturi din piată, oferind în acelasi timp beneficiile unui dispozitiv care se dizolvă în termen de 2 ani. Conform studiului, pacientii sunt încântați că funcția vaselor de sânge este restabilită oferind în același timp o mai bună vascularizare a inimii dar și extinderea pe termen lung a altor opțiuni de diagnostic și tratament. În decurs de 2 ani proteza se dizolvă în mod natural, iar rezultatul se menține indefinit. Pacienții astfel tratați vor lua mai puține medicamente sau chiar vor putea renunța la tratamentul medicamentos.

„Viziunea Centrelor de Excelenta ARES este de a trata cât mai multe afectiuni pe care medicina nu le poate trata momentan, sau daca o face, o face prin metodă chirurgicală clasică. Beneficiile pe care le prezintă întervențiile minim invazive sunt imense. Printr-o simplă puncție de 0,3 – 0,5 mm la nivelul arterei radiale/brahiale sau arterei femurale și prin ghidaj radioscopic reușim să tratăm fibroamele uterine, afectiune avută de aproximativ 33% dintre femeile de peste 35 de ani, fără a mai fi necesară extirparea totală sau partială a uterului, doamnele conservandu-și astfel anatomia și cel mai important fertilitatea. În cazul Malformațiilor Congenitale Cardiace, în locul un unei intervenții chirurgicale clasice, amplasarea unui dispozitiv tip umbreluță se efectuează în 30-60 minute iar a doua zi pacientul este externat. Crezul nostru îl reprezintă TERAPIA CONSERVATOARE, medicina este revolutionară abia atunci cand vei trata un pacient de o afectiune pastrându-i totodată integritatea anatomică. Iată că, în cazul bolii coronariene, terapia propusă de noi prin implant de stent coronarian bioresorbabil, se incadrează in tipologia celei mai conservatoare terapii posibile in medicină, acest fapt nu poate decât să ne bucure„

Dr. Oren Iancovici
Medic Cardiolog – Chief Executive Officer
Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES
Advanced Radiology Endovascular Solutions | ARES – Revolutia minim Invaziva!

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor