ARES – centrul privat cu cele mai multe proceduri TAVI realizate în ultimii 10 ani. Peste 270 de implantări percutane de valvă aortică
Echipa medicală ARES a efectuat în ultimii 10 ani peste 270 de proceduri de implantare percutană a valvei aortice (TAVI), centrul ARES din Spitalul Monza situându-se pe primul loc în rândul operatorilor privați în ceea ce privește efectuarea acestei proceduri.
De altfel, la nivel național, în perioada 2018-2022, ARES se situează în top 3 centre de cardiologie intervențională raportat la numărul de proceduri TAVI efectuate, după Institutul C.C Iliescu din București și Institutul Inimii din Cluj-Napoca, cele mai mari două spitale publice de cardiologie.
De la prima intervenție TAVI, în 2014, medicii ARES au efectuat 276 de astfel de proceduri, adesea cu grad crescut de complexitate. Printre intervențiile TAVI deosebite realizate la ARES, amintim implantarea valvei aortice la o pacientă cu situs inversus, procedura TAVI și revascularizarea coronariană cu stenturi în aceeași intervenție, precum și intervenții valve in valve (TAVI în TAVI) realizate cu succes.
La ARES București, centru de elită în cardiologia intervențională, situat în Spitalul Monza, pacienții asigurați în sistemul public de asigurări de sănătate beneficiază de procedura TAVI cu valva decontată de CNAS, în baza biletului de trimitere. Procedura este efectuată de medici cardiologi intervenționiști experimentați, susținuți de o echipă medicală multidisciplinară.
"Încă de la prima procedură TAVI realizată la ARES, în urmă cu aproximativ zece ani, obiectivul echipei medicale a fost să ofere pacienților care suferă de stenoză aortică strânsă șansa unei recuperări rapide și creșterea calității vieții. Medicii de la Centrele ARES au fost de la început susținători ai acestei proceduri, chiar dacă inițial a fost privită cu reținere deoarece aborda minim invaziv o procedură strict chirurgicală. Această procedură complexă cu rezultate extraordinare pentru pacienții inoperabili a crescut speranța de viață a acestor pacienți și le-a permis să trăiască mai bine.
Ne mândrim cu faptul că în echipa noastră medicală, atât la București, cât și la Cluj-Napoca, sunt medici cu experiență solidă și sute de astfel de proceduri la activ. Odată cu trecerea timpului și rafinarea dispozitivelor medicale, experiența acumulată ne-a permis să abordăm și cazuri pe care în urmă cu zece ani am fi fost nevoiți să le clasificăm ca fără rezolvare. Continuăm să inovăm la ARES și sunt convins că viitorul ne va aduce noi și noi premiere medicale," a declarat dr. Iulian Călin, director medical la Ares Monza.
Cu o experiență de peste 10 ani în efectuarea procedurilor de TAVI și managementul peri procedural al pacienților, ARES este partenerul de încredere în gestionarea pacienților cu boli cardiace structurale.
ANALIZE ȘI INVESTIGAȚII PREMERGĂTOARE PROCEDURII TAVI:
- Coronarografie
- Angio CT protocol (raport + CD)
- Echo-doppler carotidian
- Examen pneumologic cu spirometrie
- Examen ORL (consult cu raport/scrisoare medicală din partea medicului că nu există focar de infecție)
- Radiografie panoramică dentară (consult cu raport/scrisoare medicală din partea medicului că nu există focar de infecție)
- Analize de laborator: grup, RH, HLG, uree serică, creatinină serică, INR, sodiu seric, potasiu seric, sideremie, fibrinogen, PCR, glicemie, hemoglobina glicozilată, TSH, FT4, colesterol total, LDL, HDL, trigliceride, AST, ALT, NT-proBN, exsudat faringia (valabilitate 1 lună), urocultură (valabilitate 1 lună), sumar de urină (valabilitate 1 lună)
Informații suplimentare cu privire la costul procedurii și durata spitalizării, precum și posibile investigații și analize suplimentare, conform indicațiilor medicale, adaptate în funcție de complexitatea și nevoile fiecărui pacient, vor fi comunicate de ARES HELPER-ul desemnat.
Articole mai noi
- Stopul cardio-respirator: cauze, simptome si opțiuni de tratament
- Hemangiom la copii: cauze, simptome, diagnostic și opțiuni de tratament
- Primul implant de valvă aortică SAPIEN 3 Ultra RESILIA într-un spital privat din România
- Pacientă diagnosticată cu boală arterială periferică stadiul IV Fontaine, tratată fără tăieturi
- Primul caz din România de implantare transcateter a unei proteze biologice în valva mitrală nativă pentru stenoza severă calcificată (MAC)
Articole mai vechi
- Procedura Jetstream, o șansă nouă pentru pacienții cu boală ocluzivă periferică
- Pacientă de 25 de ani, tratată de fibromatoză uterină prin embolizare
- Leziuni de trunchi comun tratate la ARES Constanța
- Stenoza de bifurcație, diagnostic și tratament la ARES Constanța
- Terapia de resincronizare cardiacă, un upgrade de la ICD pentru o pacientă cu insuficiență cardiacă congestivă cu FEVS depreciată