Avem soluții pentru arterele blocate – Trei metode de dezobstrucție arterială la ARES

Avem soluții pentru arterele blocate – Trei metode de dezobstrucție arterială la ARES

Cuprins

Afla detalii in cateva minute

Completeaza formularul si te sunam noi!

Articol Medical scris de catre. Dr. Dan Deleanu, medic Primar Cardiolog - Cardiologie Interventionala la ARES Bucuresti

De-a lungul timpului, pe arterele corpului uman se depun diverși produși sangvini: colesterol, grăsimi și calciu. În termeni medicali, aceste depuneri sunt numite placă de aterom. Placa de aterom se acumulează în timp pe pereții arterelor, îngustând sau blocând complet vasele de sânge. În astfel de cazuri, circulația sângelui este îngreunată sau împiedicată complet și apare ischemia (privarea unui țesut de sângele încărcat cu susbstanțe nutritive). Când îngustările se află pe arterele coronare, care irigă inima, există riscul unui infarct miocardic. Stenozele (îngustările) pot fi localizate și pe alte artere care alimentează organe importante ale corpului, cum ar fi creierul sau stomacul, sau membrele. 

În mod uzual, aceste îngustări ale arterelor se pot rezolva cu ajutorul unei proceduri intervenționale numită angioplastie. Angioplastia constă în dilatarea zonei îngustate a arterei cu ajutorul unui balon sau a unui stent, un dispozitiv de mici dimensiuni, de forma unui arc de pix, care lărgește practic lumenul vasului de sânge.

Află imediat costurile acestei proceduri!

Completează formularul și vei fi contactat

Arterele sever calcifiate, un obstacol în calea tratamentului uzual

Există situații când depunerile de calciu de pe pereții arterelor fac angioplastia imposibilă. Calciul este un material dur care transformă pereții arterelor într-un țesut cu o duritate crescută. În cazurile de ateroscleroză avansată, cu stenoze sever calcifiate, depozitele de calciu din artere pot depăși 3 milimetri. În aceste cazuri, balonul sau stentul nu pot fi folosite pentru dilatarea pereților vasului de sânge.

Riscurile în cazul acestor pacienți sunt importante: de la insuficiență cardiacă, până la insfarct miocardic acut, în cazul localizării pe arterele coronare. Dacă stenozele calcifiate sunt localizate la nivelul membrelor, pacienții riscă să își piardă mâna sau piciorul afectat, din cauza ischemiei.

Mirela Ion îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Mirela Ion îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

031 82 82 328

Mirela Ion, consultant medical

Trei soluții minim-invazive la ARES

 

Pentru pacienții cu calcifieri severe pe artere, la ARES există mai multe soluții. Medicul cardiolog intervenționist va lua decizia care dintre acestea se potrivește fiecărui pacient, după evaluarea amănunțită a fiecărui caz.

·      Procedura Jetstream – Este o metodă de dezobstrucție arterială cu sistemul unic Jetstream, care folosește niște lamele speciale cu care taie și fărâmițează depunerile de calciu și un sistem de aspirație cu care le îndepărtează ulterior.

·      Rotablația coronariană– Metoda folosește un cateter special prevăzut cu un cap îmbrăcat în particule de diamant, care se rotește foarte rapid, dezintegrând depunerile de calciu.

·      Terapia Shockwave– Cu ajutorul unui cateter prevăzut la capăt cu un balon și a dispozitivului Shockwave sunt administrate unde de șoc la nivelul depunerilor de calciu, care sunt astfel fragmentate.

Avantajul tuturor celor trei tehnici este că se pot face în cadrul procedurii de angioplastie, astfel că după îndepărtarea depunerilor de calciu, arterele pot fi dilatate prin intervenția clasică cu balon sau stent. Procedurile se fac cu anestezie locală și au o durată de recuperare rapidă, fiind nevoie de o spitalizare de maximum 48 de ore.

 

Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.