14 martie 2022

Durerea in piept, semn de infarct miocardic

Durerea in piept, semn de infarct miocardic
Articol medical scris de către Dr. Leonard Licheardopol, Cardiologie intervențională la MONZA ARES Tulcea

Cuprins

Durerea în piept, semn de infarct miocardic

Așa s-a manifestat infarctul miocardic pe care l-a suferit și pacienta noastră în vârstă de 67 de ani, în cursul dimineții de 10 martie 2022.

Echipajul de prim ajutor a ajuns la pacienta care prezenta angină pectorală cunoscută și ca durere în piept, a evaluat starea acesteia și a decis transportarea de urgență la spital.

Aici, doctorul Leonard Licheardopol, medic cardiolog intervenționist la ARES Tulcea i-a efectuat o coronarografie.

În urma acestei investigații se constată o leziune critică la nivel ADA (artera descendentă anterioară), cel mai important vas al inimii. Mai exact, doctorul intervenționist a descoperit o subocluzie ADA II la bifurcație cu DG 1, vas calibru important.

Pentru ca pacienta să fie în afara oricărui pericol, echipa medicală a decis implantarea a două stenturi la nivelul arterelor îngustate, astfel că procedura de angioplastie a fost efectuată.

În urma intervenției, sângele de la nivelul blocajului a reînceput să circule normal și astfel inima pacientei a fost salvată.

Pacienta se simte bine, se recuperează și urmează să fie externată în câteva zile.

Mulțumim echipei medicale :

Dr. Leonard Licheardopol, medic cardiolog intervenționist

Sarghi Daniela, asistent sală de angiografie

Caloieanu Nicoleta, asistent sală de angiografie

În prezent, câteva milioane de angioplastii sunt efectuate în întreaga lume. Ce afecțiuni pot fi tratate prin implantarea unui stent, afli de aici: Ce este stentul?

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor