18 martie 2022

Angioplastia carotidiană se efectuează și la ARES Constanța

Angioplastia carotidiană se efectuează și la ARES Constanța
Articol medical scris de către Dr. Nicolae Cârstea, Cardiologie intervențională la MONZA ARES Bucuresti, Bucuresti, Pitesti, Constanta, Constanța

Procedura a fost realizată în data de 17 Martie de dr. Nicolae Cârstea, medic cardiolog intervenționist la ARES.  Pacienții constănțeni se pot adresa echipei medicale ARES Constanța pentru tratamentul stenozelor carotidiene.

Premiera a fost realizată în cazul unei paciente, în vârstă de 69 de ani, care s-a confruntat cu multiple accidente vasculare cerebrale (AVC)  documentate prin efectuarea de examene RMN repetate.  Astăzi a fost supusă unei intervenții de revascularizare a arterei carotide pentru a preveni un nou posibil accident vascular cerebral.

Rezultatul Angio CT-ului carotidian a arătat o subocluzie de ACI stângă (artera carotidă internă stângă), iar mici zone de AVC ischemic au fost evidențiate de examenul RMN cerebral.

În urma acestor rezultate, echipa medicală  a dat recomandarea de revascularizare prin implantarea unui stent carotidian.

Imaginea angiografica inainte si dupa implantarea de stent carotidian

Astfel, doctorul Nicolae Cârstea, medic cardiolog intervenționist la ARES și Dr. Cezar Uzea, medic rezident, au efectuat procedura de angioplastie carotidiană menită să redea circulația normală a sângelui la nivelul arterei. Pentru a preveni o eventuală ruptură a depozitului de colesterol de pe arteră și a migrării acestuia către creier, medicii au implantat un filtru de protecție antiembolie. Secundar acestei manevre, dar foarte important, este implantat stentul. Acesta are rolul să mențină artera deschisă și să reducă riscul de restenozare.

Procedura a fost efectuată cu succes, starea pacientei este stabilă și urmează să continue monitorizarea neurologică periodică.

Echipa care a efectuat procedura:

Dr. Nicolae Cârstea, medic cardiolog intervenționist

Dr. Cezar Uzea, medic rezident cardiologie intervențională

As. Georgiana Berce, asistent sală de angiografie

As. Natalia Petriș, asistent sală de angiografie

Iulia Lipan, ARES HELPER

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor