12 octombrie 2021

Prima procedura Shockwave din Ares Pitești

Prima procedura Shockwave din Ares Pitești
Articol medical scris de către Dr. Elvis Botu, Cardiologie intervențională la MONZA ARES Pitesti

Cuprins

Doctorul Elvis Boțu și doctorul Gabriel Stănică au efectuat ieri prima procedura Shockwave din Ares Pitești!

Despre pacientul nostru vă punem spune că are 65 de ani și multipli factori de risc cardiovascular (diabet, dislipidelie și hipertensiune arterială).

Pentru că avea dureri în piept, pacientul s-a adresat unui medic cardiolog pentru o consultație de rutină.

Rezultatele investigațiilor cadiologice l-au trimis pe pacient direct în sala de angiografie unde i s-a efectuat o coronarografie, investigație menită să ne arate dacă arterele inimii sunt blocate de stenoze.

În urma coronarografiei s-a depistat o îngustare severă pe ADA, cea mai importantă arteră a inimii.

În mod normal, pentru a debloca vasul de sânge, medicii intervenționiști dilată zona blocată cu un balon și apoi implantează un stent pentru a menține artera deschisă.

În cazul de ieri, stenoza de pe artera pacientului era atât de severă încât nu se putea realiza acest lucru fără SHOCKWAVE.

Terapia Shockwave este o procedură complementară folosită în cazurile în care angioplastia cu balon sau cu stent nu se poate realiza în condiții de siguranță, din cauza calcifierilor severe.

Cazul de ieri este reușită medicală a echipei ARES Pitești formată din Dr. Elvis Boțu si Dr. Gabriel Stănică.

Pacientul se simte foarte bine și are evoluție postrocedurală bună! Doamna doctor Raluca Cheregi îl va externa în cursul zilei de astăzi!

Mulțumim echipei medicale!

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor