5 martie 2021

ARES lansează pachetul de Evaluare Cardiovasculară Completă post COVID-19

ARES lansează pachetul de Evaluare Cardiovasculară Completă post COVID-19

Articol medical scris de către Dr. Oren Iancovici, Cardiologie clinică la MONZA ARES Bucuresti

Programeaza-te la evaluare post COVID-19

Completeaza formularul si te programam noi!

Un număr tot mai mare de studii arată că persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 pot suferi de afectare cardiovasculară, indiferent dacă aveau afecțiuni cardiace înainte de a contracta infecția. Mai mult, studiile sugerează că în această situație se pot afla chiar și pacienții care nu au suferit forme grave ale bolii.

Printre complicațiile cele mai frecvente ale COVID-19 se numără miocardita, inflamația miocardului (mușchiul inimii). Netratată, aceasta poate provoca insuficiență cardiacă, aritmii grave și chiar moarte subită.

Simptomele care ar trebui să dea de gândit în acest caz sunt palpitațiile, durerile în piept, oboseala la efort și dificultățile de respirație. Pacienții care suferă de afectare cardiacă pot avea dificultăți de respirație chiar și în poziție orizontală, pot resimți bătăi neregulate ale inimii, amețeli și senzația de leșin.

Miruna Moise îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Miruna Moise, consultant medical

Miruna Moise îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Miruna Moise îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Miruna Moise, consultant medical

Miruna Moise îți răspunde la toate întrebările legate de această procedură.

Un studiu recent publicat de Jama Cardiology a arătat că din 100 de pacienți care se recuperaseră după COVID-19, între 60 și 80% aveau afectare cardiacă și inflamare a miocardului. De asemenea, valorile troponinei T, o enzimă din sânge care oferă indicații despre sănătatea inimii erau ridicate la majoritatea pacienților. Mai grav este faptul că o parte dintre acești pacienți erau asimptomatici, în ciuda afectării cardiovasculare.

”Este greu să ne dăm seama care dintre pacienții care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 au rămas cu afectare cardiacă. Pe de o parte, pentru că studiile arată că aceste probleme pot să apară și la pacienții care au avut forme ușoare ale bolii și nu au deloc simptome. Pe de altă parte, pentru că simptomele unei afecțiuni cardiace pot fi ușor confundate cu perioada de recuperare post Covid-19. Este dificil de spus dacă oboseala și dificultățile de respirație sunt date de plămânii care se recuperează după infecție sau de o afectare a inimii. De aceea recomandăm o evaluare cardiovasculară completă” spune dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiolog, directorul ARES.

Pacienții care au suferit de infecția cu coronavirus au la dispoziție Pachetul de Evaluare Cardiovasculară post COVID-19, în cadrul centrelor ARES din București și Cluj-Napoca. Acest pachet conține câte un consult cardiologic, neurologic și pneumologic, ecografie cardiacă, holter ECG, holter TA, test de efort sau ecografie cardiacă de stres, analize de sânge generale și specifice COVID-19, radiografie pulmonară, CT toracic. Pacienții pot face acest tip de evaluare la cel puțin 30 de zile de la ultimul test negativ.

Programare imediata!

Completeaza formularul si te sunam noi!

Pachetul de Evaluare Cardiovasculară post COVID-19 de la ARES este recomandat tuturor persoanelor care au suferit de orice formă a bolii și prezintă simptome cardiovasculare, dar și celor care nu au simptome și vor să verifice starea de sănătate a inimii în urma infecției. În cazul pacienților cardiaci, hipertensivi sau cu alte afecțiuni cronice, evaluarea cardiovasculară după infecție este necesară.

Pentru pacienții care au suferit afectare cardiacă însemnată, medicii ARES pun la dispoziție două programe de readaptare cardiacă/recuperare cardiovasculară, în ambulator și cu spitalizare. Cele două programe de recuperare durează câte 5 zile și presupun analize de sânge, mers pe bandă, ecografie cardiacă/doppler și monitorizare holter. Programul de recuperare va fi personalizat în funcție de fiecare pacient în parte.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

 Sună