11 septembrie 2020

ARES- 35 de proceduri TAVI cu valva aortică decontată de CNAS, până la finalul anului

ARES- 35 de proceduri TAVI cu valva aortică decontată de CNAS, până la finalul anului
Articol medical scris de către Dr. Oren Iancovici, Cardiologie clinică la ARES Bucuresti

Cuprins

Inscrie-te in program!

Completeaza formularul si te sunam noi!

Procedura TAVI decontata CAS

Șansă unică pentru 35 de pacienți români cu insuficiență aortică severă, care pot beneficia până la finalul anului de procedura TAVI (implantare percutană de valvă aortică) cu valva aortică decontată de CNAS, la ARES din Spitalul Monza Bucuresti.

În aceasta perioadă în care spitalele generaliste sunt supraaglomerate cu pacienți COVID-19, programul de intervenții TAVI în cadrul centrelor ARES din Spitalul Monza oferă suport spitalelor și pacienților din întreaga tara pentru efectuarea acestei proceduri. Selectia pacienților pentru procedura TAVI se va face respectând criteriile clinice și toate protocoalele medicale asigurându-se asfel o șansa fiecărui pacient de a beneficia de acesta procedură, pe principiul primul venit, primul servit.

TAVI este una dintre cele mai complexe și costisitoare proceduri din cardiologia intervențională, care tratează minim invaziv insuficiența aortică severă. Această procedură se adresează pacienților care prezintă o stenoză aortică strânsă (evaluată ecocardiografic) cu simptome severe și comorbidități asociate, la care riscul operator este ridicat și se așteaptă ca intervenția să aducă un beneficiu clinic major. 

Comparativ cu chirurgia cardiacă, procedura TAVI are avantajul unei recuperări rapide și a unei scurte durate de spitalizare. Pacientul rămâne internat, în general, sub o săptămână, dacă evoluția post intervenție este favorabilă și fără complicații.

Despre procedura TAVI:

Procedura TAVI se face în sala de angiografie, cu anestezie generală. Medicul cardiolog intervenționist face o mică incizie în zona inghinală și introduce în artera femurală un cateter. Acest cateter are în capăt un balon special. Sub control radiologic, cateterul este înaintat până la nivelul inimii. Acolo, balonul este umflat și dilată valva aortică. Medicul introduce apoi, tot prin arteră, proteza valvulară în formă compactă. După ce o poziționează corect, medicul eliberează proteza și accelerează frecvența cardiacă la 200 de bătăi pe minut. Această tehnică permite inserarea protezei în poziție corectă.

Procedura decontata CAS!

Completeaza formularul si te sunam noi!

Experienta noastra in TAVI:

La ARES au fost efectuate până în prezent peste 100 de proceduri TAVI reușite, inclusiv în perioada pandemiei. Spitalul a luat măsuri extreme de protecție și igienizare, astfel încât toți pacienții să fie în siguranță. Se practică triajul epidemiologic al pacienților prin testare PCR și izolare până la aflarea rezultatelor, iar echipa medicală este testată periodic pentru evitarea oricăror situații de infectare. 

În cazul în care aveți pacienți cu diagnosticul de stenoză aortică severă, îi puteți redirecționa către reprezentanții medicali ARES, în vederea stabilirii unei evaluări a dosarului medical. Indicația este stabilită individual, în urma examenelor clinice, biologice și imagistice, după un consult multidisciplinar care implică medicul cardiolog, chirurgul cardiac și medicul anestezist.

Ne puteți contacta telefonic la numărul: 031 9300 sau prin e-mail, la adresa: ana @ centrele-ares.ro.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.