ARES și Asociația Magic au donat dispozitive medicale Centrului Regional pentru Patologii Cardiovasculare din Vinnița, Ucraina
ARES și Asociația Magic au donat în luna aprilie dispozitive și consumabile medicale Centrului Regional pentru Patologii Cardiovasculare din Vinnița, Ucraina. Printre dispozitivele donate se numără stimulatoare cardiace uni și bicamerale, catetere, ghiduri și stenturi de diferite dimensiuni, folosite pentru tratarea pacienților cu afecțiuni cardiace.
Grupul ARES a răspuns apelului internațional făcut de directorul Centrului Regional pentru Patologii Cardiovasculare din Vinnița, Ucraina, în care medicul atrăgea atenția că stocurile de materiale folosite pentru salvarea pacienților cu infarct miocardic și aritmii cardiace grave sunt critice. Din cauza conflictului din țara vecină, aprovizionarea spitalelor este anevoioasă, ceea ce face ca pacienții cu patologii cardiace precum sindrom coronarian acut sau bradiaritmii cu potențial letal să fie din ce în ce mai greu de gestionat. Directorul Centrului Regional pentru Patologii Cardiovasculare din Vinnița, dr. Danylchuk Ihor Vitaliiovych arăta într-o scrisoare trimisă luna trecută către unitățile medicale din toată lumea, că, în lipsa unui ajutor extern, rata mortalității în zona deservită de spitalul său va crește simțitor.
Transportul dispozitivelor medicale de la București în Ucraina a fost asigurat de Asociația Magic și s-a finalizat cu succes în data de 14 aprilie.
”Suntem bucuroși că am putut răspunde pozitiv acestui apel al unor medici în nevoie. Știm cât de important este tratamentul rapid în cazul patologiilor cardiace, iar dispozitivele medicale fac adesea diferența între o viață salvată și una pierdută. Este greu să ne imaginăm situația în care se află acum colegii noștri ucraineni. Cea mai mare frustrare a unui medic este să nu-și poată salva pacienții din cauza dispozitivelor medicale care lipsesc. Grupul ARES va fi întotdeauna solidar cu medicii cardiologi din toată lumea. Mulțumim Asociației Magic pentru mobilizarea exemplară!” a declarat dr. Geanina Durigu, CEO Grupul ARES.
“Noi credem că Magia este despre oameni care se adună pentru a aduce binele, împreună, despre mâini de ajutor, unite pe orice front, în orice război - că e vorba despre o boală gravă sau un conflict armat - drame ce schilodesc nu numai trupuri, dar și suflete. Drumul acesta, pe care am pornit alături de ARES, este un drum al solidarității, al iubirii față de oameni și al respectului față de viață și le mulțumim că ne-au ales să le fim parteneri în această misiune” a declarat Andreea Nechita, Președinte Asociația Magic.
Asociația Magic este o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora. Născută din taberele MagiCAMP în 2014, lumea Magic include astăzi 12 proiecte și a ajutat peste 10.000 de beneficiari. Odată cu începerea războiului în Ucraina, Asociația Magic și-a întins mâinile de ajutor și către oamenii care au fost nevoiți să fugă din calea atrocităților prin:
- Cazare în MagicHOME-urile din București, Iași, Chișinău și Viena, în MagiCAMP și într-un hotel bucureștean (în parteneriat cu JRS Romania)
- Transport gratuit, prin proiectul Șofer de Suflet, de la granite către locurile de cazare sau către alte destinații unde refugiații aveau nevoie să ajungă
- Asistență medicală (printre refugiații de care asociația are grijă se numără și persoane cu diagnostic oncologic)
- Hrană, îmbrăcăminte, produse de igienă
- Asistență juridică
- Transporturi umanitare în Ucraina (alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și dispozitive medicale, cele din urmă alături de ARES)
Susține Asociația Magic!
Unul dintre cele mai simple moduri în care puteți susține proiectele Asociației Magic este redirecționarea a 3,5 % din impozitul datorat statului, prin completarea formularului 230 pe https://redirectioneaza.ro/asociatia-magic
Mai multe informații despre activitatea asociației Magic poți afla consultând site-ul www.asociatiamagic.ro .
ARES este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din România, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională în spitale din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea. Din 2011, inimile a peste 30.000 de români au fost salvate cu ajutorul procedurilor minim invazive și a experienței echipei ARES care a realizat 15 premiere medicale naționale și internaționale.
Articole mai noi
- Dr. Nicolae Cârstea: TAVI și angioplastie cu stenturi, pacient de 92 de ani
- Hemangiom la copii: cauze, simptome, diagnostic și opțiuni de tratament
- Stopul cardio-respirator: cauze, simptome si opțiuni de tratament
- Primul implant de valvă aortică SAPIEN 3 Ultra RESILIA într-un spital privat din România
- Pacientă diagnosticată cu boală arterială periferică stadiul IV Fontaine, tratată fără tăieturi