10 mai 2019

Medici străini se specializează la București - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Medici străini se specializează la București - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Cuprins

Articol scris de Dr. Rares Nechifor - Medic Primar Radiolog

Medici din Turcia, Egipt și Rusia se specializează la București în tratamentul minim-invaziv al adenomului de prostată.

12 medici din Turcia, Egipt și Rusia participă zilele acestea la workshopul de Embolizare a Adenomului de Prostată susținut de dr. Rareș Nechifor, la Centrele Ares din București. Medicii de la spitale și centre universitare de renume precum Acibadem sau Centrul de Educație și Cercetare Antalyia se află la noi în țară pentru a învăța cum se efectuează această procedură minim invazivă.

În cadrul workshop-ului, discuțiile se vor axa pe anatomia arterelor prostatice, indicația pentru embolizare și criteriile aplicate în selecția pacienților eligibili pentru această procedură. În decursul celor două zile de studiu, participanții vor asista la 4 proceduri de embolizare a adenomului de prostată realizate de către medicul Raraș Nechifor. Participanții la sesiunea de lucru vor învăța tehnica embolizării adenomului de prostată. De asemenea, vor primi recomandări pentru transformarea unităților medicale în care lucrează în centre de radiologie intervențională.

În luna noiembrie a anului trecut alți medici din Norvegia, Franța, Rusia, Pakistan și Portugalia au participat la seminarul susținut de  doctorul Rares Nechifor și la intervențiile minim invazive. Până în prezent, 182 de medici din 25 de țări au participat la work-shop-urile organizate in cadrul Centrelor ARES.

Procedurile de Radiologie Intervențională, așa cum sunt cele de embolizare a adenomului de prostată sau embolizare a fibromului uterin, aduc un beneficiu enorm pacienților, oferă o soluție eficientă evitând procedurile chirurgicale. Dezvoltarea acestor proceduri este prioritatea noastră, de aceea încercăm să educăm un numar cât mai mare de medici din țară și străinătate” a declarat dr. Rareș Nechifor.

Adenomul de prostată

Afecțiunea de adenom de prostată este o afecțiune frecventă, întâlnită la peste jumătate dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Această boală constă în mărirea în volum a prostatei, care comprimă ulterior vezica urinară. Apar astfel urinările frecvente, dificultățile la urinare, senzația de usturime, etc. Embolizarea adenomului de prostată reprezintă o metodă de tratament fără tăieturi sau cicatrici. Iar spitalizarea este de numai câteva ore. Recuperarea este rapidă, iar pacientul va resimți efectele benefice imediat.

Dr. Rareș Nechifor este medic radiolog, supraspecializat în Proceduri de Radiologie Intervențională, Terapie Endovasculară și Neuroradiologie Intervențională. Este Membru al Societății Europene de Cardiologie și Radiologie Intervențională (CIRSE) și Coordonatorul Centrului European de Training și Excelență în Terapia Endovasculară a Fibromului Uterin. Acesta este singurul centru de excelență din Sud – Estul Europei, deschis în anul 2013 în cadrul Centrelor Ares.

Centrele ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie și radiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate mii de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. Peste 10.000 de pacienți au fost tratați cu succes la Centrele de Excelență ARES.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor