Icon
Cardiologie Oncologică


Cuprins

Activitatea departamentului de Cardiologie Oncologică din cadrul spitalului ARES Cluj-Napoca se desfășoară în incinta locației din strada Republicii Nr. 8, în ambulatorul de cardiologie. Aceasta cuprinde consultații de specialitate și investigații pentru pacienții cu boli de inimă aflați sub tratament chimioterapeutic.

Investigații cardiologie oncologică

Echipa de Cardiologie Oncologică are rolul de a evalua pacienții cu patologie tumorală înainte, în timpul și ulterior terapiilor oncologice, respectiv chimioterapie, imunoterapie, radioterapie.

Toate aceste terapii pot determina efecte adverse cardiace, fie imediate, fie apărute tardiv, la ani de zile după terminarea tratamentului. Printre cele mai frecvente efecte adverse se numără dureri în piept, aritmii (palpitatii), bradicardie (puls rar), dispnee, creșterea tensiunii arteriale, tromboze venoase, hipertensiune pulmonară, unele din acestea având un risc vital pentru pacient și necesitând diagnostic și tratament rapid.

Primul consult cardiologic vizează descoperirea unor afecțiuni cardiace care ar putea contraindica sau nuanța anumite terapii oncologice. Pe de o  parte, pacienții care au probleme cardiace necesită un tratament cardiologic care să îi protejeze de eventualele efecte adverse, iar pe de altă parte acești pacienți trebuie monitorizați mai frecvent - de obicei la 3 luni și în plus ori de câte ori apar simptome îngrijorătoare. Pacientul trebuie informat la ce efecte adverse să fie atent.

Pe parcursul tratamentului, în funcție de terapia oncologică administrată, se vor efectua periodic EKG, ecocardiografie și monitorizarea unor biomarkeri cardiaci. Alte investigatii - echoDoppler venos, examen Holter Ekg, coronarografie - sunt recomandate fie de medicul oncolog, fie de cardiolog în cazul apariției unor simptome specifice.

Există terapii oncologice ale căror efecte secundare apar la ani de zile după terminarea tratamentului - radioterapia poate afecta valvele inimii, pericardul și arterele coronare, tratamentul cancerului de sân poate afecta capacitatea de contracție a inimii, astfel încât pacientul necesită reevaluare cardiologică cel puțin încă 12 luni de la terminarea tratamentului. Există și situații în care pacientul necesită monitorizare cardiologică pe termen lung - cei care au dezvoltat efecte adverse pe parcursul tratamentului oncologic sau cei cu risc cardiovascular foarte înalt.

Colaborarea între medicul oncolog, medicul cardiolog și pacient este esențială pentru a putea administra medicația oncologică, pentru a reduce apariția efectelor adverse cardiace și pentru a le putea trata eficient și la timp.

De ce să apelezi la noi?

ARES este lider în cardiologie, reunind cea mai bună echipă de cardiologi din România. Departamentul de cardiologie clinică este dotat la standarde internaționale cu aparatură de calitate, incluzând echografe, electrocardiografe, bandă rulantă pentru test de efort și holtere EKG și TA. Activitatea se desfășoară în 6 cabinete medicale și este deservită de personal medical ultracalificat și de o colaborare strânsă între medicii cardiologi și medicii oncologi, hematologi sau radiologi.

Experiență și dedicare în clinica de cardiologie

În cadrul departamentului de cardiologie oncologică beneficiezi de expertiza a 6 medici cardiologi clinicieni, cu numeroase supraspecializări în domeniul cardiologiei. Ai parte de investigații amănunțite și diagnostic sigur.

Cei mai buni medici cardiologi intervenționiști

ARES reunește o echipă formată din cei mai experimentați cardiologi intervenționiști din România, cu specializări și competențe obținute în țară și la spitalele de peste hotare.

Doctor Iulia Diaconescu, medic cardiolog ARES Cluj
Dr. Iulia Diaconescu
Cardiologie clinică

Curriculum Vitae

Unde ne găsești

Departamentul de cardiologie oncologică din cadrul spitalului privat de cardiologie ARES se regăsește în Cluj-Napoca, pe bulvardul Republicii Nr. 8.

Cluj-Napoca - Str. Republicii nr. 8

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor