Icon
Cardiologie pediatrică


Cuprins

Cardiologie pediatrică – abordare multidisciplinară, pentru diagnostic sigur și tratament personalizat, la SPITALUL MONZA

Departamentul de cardiologie pediatrică din cadrul Spitalului MONZA se numără printre puținele centre private din țară care abordează integrat toate patologiile cardiace ale copiilor, oferind investigații și diagnostic, precum și variante personalizate de tratament, atât chirurgical, minim invaziv, cât și intervențional.

Departamentul de cardiologie pediatrică este un centru de excelență cu abordare multidisciplinară, unul dintre puținele centre private din România ce abordează cardiomiopatia hipertrofică (CMH) la copii. Centrul beneficiază de expertiza unui Heart Team dedicat, o echipă medicală formată din cardiologi clinicieni, chirurgi cardiaci, cardiologi intervenționiști și medici anesteziști, cu înaltă specializare și experiență în domeniu, pregătiți să evalueze complet și complex pacienții și să trateze, prin oferirea unor servicii medicale la standarde de calitate europene, întreaga sferă de afecțiuni cardiace la copii, de la afecțiuni cardiace simple, și până la malformații cardiace congenitale sau intervenții pe boli cardiace dobândite de tip CMH.

De ce să ne alegi?

În cadrul departamentului de cardiologie pediatrică, micuții pacienți au parte, într-un singur loc, de diagnostic corect, investigații, intervenții (atât chirurgicale clasice, cât și minim invazive sau intervenționale), recuperare și monitorizare, astfel încât să poate duce o viață fără restricții.

Cardiologie clinică – pentru un diagnostic sigur și rapid

În cadrul centrului oferim consultații cardiologice complexe ce pot depista toate patologiile cardiace și vasculare asociate. Indiferent că pacienții vin la controale de rutină sau au deja patologii asociate cu malformații cardiace, medicii noștri experimentați pot depista întreaga sferă de afecțiuni cardiace ce presupun atât structura inimii (afecțiuni congenitale), cât și afecțiunile electrice (aritmii) sau vasculare.

Medici cardiologi clinicieni, în departamentul de cardiologie pediatrică:

Dr. Alina Oprescu
Cardiologie pediatrică

Curriculum Vitae

Chirugie cardiovasculară pediatrică

Clinica de chirurgie cardiovasculară pediatrică adresează patologii de tip malformativ atât pe metode clasice, cât și pe metode minim invazive, precum și afecțiuni vasculare complexe.

Experiența și colaborarea dintre medicii din echipa Spitalului MONZA face posibilă realizarea unor intervenții cu grad mare de dificultate sau chiar intervenții în premieră în România. Astfel, aparținătorii pacienților au încrederea că aceștia sunt tratați de către specialiști de elită în sistemul medical românesc, cardiologi de prestigiu care urmăresc, diagnostichează și monitorizează afecțiunile cardiovasculare, atât pe termen scurt (în perioada preoperatorie și postoperatorie), cât și pe termen lung.

Principalele afecțiuni tratate chirurgical:

  • intervenții complexe de tip CMH; de altfel, Cardiopediatric Center este singurul centru medical privat din România specializat pe astfel de intervenții chirurgicale de tip cardiomiopatie hipertrofică la copii;
  • malformații cardiace congenitale, cu diferite grade de complexitate;
  • intervenții chirurgicale de corecție, precum defecte septale interatriale sau interventriculare, protezări valvulare;
  • minitoracotomie (intervenții minim invazive);
  • patologii de tip malformații vasculare și alte patologii din acest domeniu precum tumori vasculare, anevrisme, fistule arteriovenoase;
  • tulburări de ritm, care acționează asupra artimiilor cardiace chiar și pe cord structural normal sau patologic.

Medici chirurgi cardiovasculari în departamentul de cardiologie pediatrică:

Dr. Theodor Cebotaru
Chirurgie cardiovasculară

Curriculum Vitae

Cardiologie intervențională

În gama de soluții oferite micilor pacienți se numără și procedurile de cardiologie intervențională, care pot reprezenta o alternativă la chirurgia clasică, în anumite cazuri, când patologia o permite. Abordarea intervențională aduce un plus diagnosticului și tratamentului afecțiunilor cardiace, fără a fi necesară intervenția chirurgicală corectivă în cazul unor patologii congenitale, precum defectul septal interatrial de tip ostium secundum și persistența de canal arterial, spre exemplu.

Mai mult, pentru diverse patologii cardiace în care acesta este necesar, se poate face cateterism diagnostic, pe baza căruia se poate identifica malformația cardiacă congenitală complexă.

Proceduri intervenționale disponibile în cadrul departamentului de cardiologie pediatrică

Conferențiar Doctor Eliza Cinteză, medic primar cardiolog ARES
Conf. Dr. Eliza Cinteza
Cardiologie pediatrică

Curriculum Vitae

Monitorizarea postoperatorie și reabilitarea cardiovasculară

După diagnosticare și tratament, pacientul este monitorizat atent pe întrega perioadă a șederii în spital de către toată echipa medicală implicată în cazul său: medicul chirurg, anestezistul cu specializare pediatrică și cardiologul cu competențe pediatrice. Mai mult, pentru confortul emoțional al micului nostru pacient, acesta este supravegheat de același cardiolog care a diagnosticat patologia pe întreaga perioadă a internării. De asemenea, pe perioada internării și, la nevoie, și după externare pacientul are parte de un program de reabilitare cardiovasculară cu, personal specializat.

Specialiștii noștri în cardiologie, recunoscuți la nivel european și internațional, sunt dedicați să ofere pacienților cel mai înalt standard de îngrijire cardiacă pediatrică. Departamentul de cardiologie pediatrică din Spitalul MONZA oferă întreaga gamă de servicii medicale, de la consult medical și diagnostic, și până la cele mai noi proceduri în cadrul chirurgiei pediatrice și cardiologiei intervenționale, toate în cadrul unui spital dotat la standarde europene.

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor