Întreabă MediculFolosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


buna ziua! am si eu o pb: pulsul marit (90 de batai pe minut) in repaus insa poate ajunge si la 120

buna ziua! am si eu o pb: pulsul marit (90 de batai pe minut) in repaus insa poate ajunge si la 120 batai peminut. mi am facut pana acum 3 ekg-uir, toate normale, insa medicul de familie mi a dat propranolol de 10 mg. nu e prea devreme sa incep sa iau medicamente de inima? restul analizelor au iesit bine. glicemia este sub limite (60). poate fii aceasta cauza pulsului marit? ce analize ar trebui sa mai fac pt a afla cauza acestor palpitatii? si mai am o intrebare : daca am aceasta pb pot lua capsule de slabit care contin sibutramina combinate cu propranolol? va multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Pt dna Ileana Iancu: tahicardia( pulsul marit= frecventa cardiaca > 100/min ) poate avea multiple cauze. In primul rand trebuie stabilit daca exista o tulburare de ritm sau este ritmul normal al inimii dar mai rapid. Diagnosticul se efectueaza cu ajutorul ECG( efectuat in criza de palpitatii, pt ca in afara ei poate fi perfect normal) sau cu ajutorul Holterului ECG( monitorizarea ritmului cardiac timp de 24 ore).
Accelerarea ritmului normal al inimii poate sa apara in conditii normale de exemplu la efort sau stress dar poate fi si semnul unei boli- anemie ,chiar si hipoglicemie, etcCall Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.