20 august 2019

Tahicardie Ventriculară - Eugen Neagoe tratat la Centrele Ares

Tahicardie Ventriculară - Eugen Neagoe tratat la Centrele Ares

Cuprins

Aceasta este o stire medicala

Citește despre procedură: Ablație de tahicardie ventriculara

Fostul antrenor al echipei Dinamo București, Eugen Neagoe, a suferit luni o ablație de tahicardie ventriculară, la Centrele Ares din București. Antrenorul fusese diagnosticat cu această afecțiune în urmă cu aproximativ o lună.

Atunci a trecut printr-un stop cardiac, chiar în timpul unui meci al echipei Dinamo. La momentul respectiv, Eugen Neagoe a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanță și ulterior i-a fost montat un defibrilator cardiac.

Eugen Neagoe tratat de tahicardie ventriculară prin ablație, la Centrele Ares. Ce riscă sportivii de performanță care nu sunt investigați?

Fostul antrenor al echipei Dinamo București, Eugen Neagoe, a suferit luni o ablație de tahicardie ventriculară, la Centrele Ares din București. Antrenorul fusese diagnosticat cu această afecțiune în urmă cu aproximativ o lună. Atunci a trecut printr-un stop cardiac, chiar în timpul unui meci al echipei Dinamo. La momentul respectiv, Eugen Neagoe a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanță și ulterior i-a fost montat un defibrilator cardiac.

Antrenorul lui Dinamo s-a adresat echipei medicale de la Centrele Ares pentru tratamentul tahicardiei, prin ablație. Procedura, realizată de medicul grec Dimitrios Lysistsas – cel care l-a tratat și pe gimnastul Marian Drăgulescu – a constat în realizarea unui studiu electrofiziologic. Aceasta implică o ”mapare” a actvității electrice a inimii și identificarea locului în care se produce anomalia electrică. Ulterior acest circuit anormal a fost ”ars” prin ablație. Intervenția minim-invazivă s-a realizat endovascular, sub anestezie generală, fără durere sau disconfort pentru pacient. Procedura a durat aproximativ 4 ore.

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestei intervenții, am reușit să localizăm sursa aritmiei și am ablatat-o. În următoarele săptămâni îl vom urmări și, dacă artitmiile nu mai apar, Eugen Neagoe se poate întoarce la antrenamente”, a declarat dr. Dimitrios Lysitsas.

Ce este tahicardia ventriculară?

Tahicardia ventriculară este un tip de aritmie întâlnit în special la sportivii de performanță, care au țesutul cardiac îngroșat din cauza exercițiilor fizice intense. Este o tulburare de ritm gravă care poate pune viața în pericol, fiind una dintre cauzele morții subite la atleți. Tahicardia ventriculară apare atunci când activitatea electrică a inimii începe în ventricule iar ritmul acestora este mai rapid decât cel al atriilor. Aceste contracții neregulate perturbă fluxul normal al sângelui între inimă și restul organelor și astfel apar amețeli, sincopă și chiar risc de stop cardiac.

Din nefericire, în întreaga lume, sportivii de performanță pot suferi de această afecțiune, uneori cu deznodământ tragic. Riscul de stop cardio-respirator este de trei până la cinci ori mai mare în cazul atleților de performanță decât în cel al persoanelor care nu fac sport zi de zi. De altfel, chiar în cadrul clubului Dinamo au mai fost înregistrate 2 astfel de evenimente, soldate cu moartea unor jucători.

”Cred că a venit momentul să tragem un semnal puternic de alarmă cu privire la riscurile la care sunt expuși sportivii din Romania. Cred că această situație de urgență aparută la domnul Neagoe, în timpul unui meci, după alte cazuri în care sportivii nu au fost la fel de norocoși să primească a doua șansă la tratament, ar trebui sa fie ultima de acest fel. De aceea, de astăzi lansăm un pachet nou pentru investigarea sportivilor din orice ramură și de orice vârstă, indiferent dacă sunt sportivi amatori sau de performanță. Pachetul va conține: consultație, ecografie, test de efort și monitorizare holter, iar sportivii vor beneficia de 50% reducere la acest pachet” a declarat dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiolog, CEO Centrele Ares.

Află imediat costurile acestei proceduri!

Completează formularul și vei fi contactat

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor