6 octombrie 2017

Monitorizare de la distanță a inimilor pacienților - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Monitorizare de la distanță a inimilor pacienților - Centrele ARES | Lider in Cardiologie

Cuprins

PREMIERĂ în România: o pacientă de 65 de ani a beneficiat de implantarea unui dispozitiv Medtronic de monitorizare cardiacă de la distanță.

Intervenția a avut loc în luna septembrie, în Centrele de excelență ARES, singurul centru privat din țară care respectă recomandările din  ghidurile Societății Europene de Cardiologie pentru clasa de recomandare IIa și nivel de evidență A.

Studiile arată că monitorizarea de la distanță a pacemakerului ( stimulator cardiac ) și a altor dispozitive similare reprezintă o metodă eficientă de urmărire, prin diagnosticarea rapidă și creșterea ratei de supraviețuire în rândul pacienților. În plus, medicii pot gestiona cazurile cu mai  multă ușurință – informațiile precise, furnizate de dispozitivele medicale, sunt esențiale în stabilirea unui tratament corespunzător. Prin tehnologia wireless, datele înregistrate sunt transmise către medic pentru interpretare, fără să fie nevoie de prezența pacientului în spital.

Pentru acces mai ușor, producătorii monitoarelor au dezvoltat aplicații pentru Android și IOS, prin care pacienții pot transmite mai ușor informațiile către medici.

La nivel mondial, peste 1,4 milioane de pacienți din 81 de țări au implantate dispozitive Medtronic. În România, rata de implantare este extrem de scăzută.

Tot în luna  septembrie, medicii din spitalul Monza și Centrele ARES au implantat un pacemaker bicameral Medtronic unei fetițe de doar opt luni, fiind cea mai tânără pacientă care a trecut printr-o astfel de procedură, în sistemul privat.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor