Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

TAVI: Intervenţii gratuite şi la privat

367 Vizualizari
 

Studiile PARTNER2A și Sapien 3 arată că TAVI, pentru pacienții cu risc intermediar, aduce atât costuri mai mici cât și o durată de viață mai mare.
Conform studiilor, deși procedura TAVI este mai scumpă decât înlocuirea chirurgicală a valvei aortice, acest lucru datorându-se costurilor dispozitivului, după primii doi ani, balanța înclină în favoarea procedurii TAVI. De ce? Ei bine, costurile de spitalizare sunt reduse, iar complicațiile de după intervenție, rare.

Procedura TAVI este una dintre procedurile intervenționale care se realizează în cadrul Spitalului Monza și a Centrelor de Excelență ARES, de mai bine de 2 ani. În acești doi ani, 25 de bolnavi au primit șansa la o viață normală. Mult prea puțini, ținând cont că, în momentul de față, necesitatea la nivel național este de 5-10 mii de pacienți.
În fiecare an, în România, în jur de 150 de bolnavi beneficiază de procedura salvatoare. Cei mai mulți, la spitalele de stat. E drept, numărul cazurilor rezolvate este departe de cerere, însă spitalele publice, acolo unde se realizează procedura, nu pot face față solicitărilor, iar bolnavii ajung pe liste de așteptare uriașe. Mulți dintre aceștia își pierd viața, până ajung în sala de operație.
Pacienții nu știu că intervenția se poate realiza și în clinici private. Dacă la stat costurile sunt decontate integral, indiferent de numărul procedurilor, la privat este decontată o procedură, trimestrial. Avem însă o veste bună. În Spitalul Monza şi în Centrele de Excelenţă ARES se vor face trei proceduri gratuite TAVI, luna aceasta, pentru stenoza aortică. Pacientul trebuie să vină cu trimitere de la medicul specialist și să aibă indicație clară pentru implantarea percutană de valvă aortică. Procedurile vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Medicii care au pacienți cu indicație de implantare de dispozitiv TAVI îi pot îndruma către Centrele de Excelență ARES. Sperăm ca pe viitor să putem efectua mai multe proceduri TAVI, decontate prin CNAS.

Procedura TAVI

Important de aflat pentru pacienți este că această procedură se efectuează fără tăieturi, fiind o procedură minim-invazivă ce necesită o simplă puncție la nivelul piciorului (arteră femurală). Procedura durează aproximativ o oră, iar spitalizarea, în jur de 48 de ore. În concluzie, o informare corectă a pacienților dumneavoastră înseamnă vieți salvate.

Mai multe informații despre procedura TAVI aflați aici >>>>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

X

Sună Mesaj