1 august 2018

ARES | Unul din opt copii testați, depistat cu o afecțiune cardiacă

ARES | Unul din opt copii testați, depistat cu o afecțiune cardiacă

Cuprins

Articol medical scris de Dr. Oren Iancovici - Medic Specialist Cardiolog

Rezultatele campaniei de screening gratuit Nicio Zi fără Joacă: unul din opt copii testați, depistat cu o afecțiune cardiacă.

În perioada 1 iunie -31 iulie 2018, peste 320 de copii cu vârste cuprinse între o lună și 12 ani au fost testați gratuit la Centrele de Excelență ARES. Copiii au beneficiat de electrocardiograme și consultații cardiologice gratuite, în vederea depistării afecțiunilor cardiovasculare sau a malformațiilor cardiace congenitale. În urma consultațiilor, unul din opt copii a fost depistat cu afecțiuni de care părinții nu știau. Printre acestea enumărăm: aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect hipertorfie ventriculară stângă și dreaptă. Printre micuții testați s-au numărat și câțiva copii în cazul cărora electrocardiograma și consultul au ridicat suspiciunea de malformații congenitale cardiace.

Câți copii se nasc cu o astfel de malformație?

”Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Ca lider în domeniul cardiologiei intervenționale, misiunea noastră este inclusiv cea de educație și prevenție. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că 9 din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformație cardiacă congenitală. Și, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp și să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici și cu riscuri minime” a spus dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelență ARES.

Campania ”Nicio zi fără joacă” urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii. Anual, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați. În cadrul celor patru ediții de până acum, la Centrele de Excelență ARES au fost testați gratuit aproximativ o mie de copii.

Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională. Oferim servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenții. Nouă dintre acestea au fost în premieră națională absolută și una în premieră europeană. În 2012, aici a fost deschisă prima secție destinată închiderii percutane a malformațiilor congenitale cardiace din România.  Anul 2014 a marcat deschiderea primei  secții de angiologie pediatrică din Europa de Est.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor