27 martie 2020

Activitatea ARES continuă. Suntem aici pentru pacienții noștri!

Activitatea ARES continuă. Suntem aici pentru pacienții noștri!

Programeaza-te la consultatie video!

Medicii ARES sunt în continuare la datorie. Avem o responsabilitate față de pacienții noștri, pacienți cu afecțiuni cardiace, printre cei mai vulnerabili în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Este important ca în această perioadă pacienții cardiaci să fie monitorizați permanent, tratamentul trebuie ajustat și identificați acei pacienți al căror echilibru este fragil și ar putea să se decompenseze ușor. În cazul acestor pacienți trebuie întreprinse măsuri preventive de diagnostic și tratament (coronarografie, angioplastie etc).

Continuăm să salvăm viețile pacienților aflați în situașii de risc

De aceea, activitatea la ARES continuă pentru cazurile urgente - preluăm cazurile pacienților care prezintă riscul unor evenimente acute în perioada imediat următoare, dar și urgențe de tipul infarctului miocardic acut. De altfel, în ultimele zile, medicii ARES au rezolvat mai multe cazuri complicate, în care viața pacienților era pusă în pericol. Săptămâna trecută a fost realizată o dezobtrucție arterială cu sistemul jetStream, la o pacientă cu arteriopatie cronică obliterantă de membre inferioare - stadiul Fontaine IV. Iar săptămâna aceasta a fost realizată o procedură hibrid, în cazul unui pacient de 68 de ani cu anevrism de aortă toracică, cu diametrul de 61,7 mm și cu peretele calcifiat neregulat. Anevrismele toraco-abdominale necesită, de regulă, intervenție chirurgicală însă în cazul de față s-a putut efectua o procedură interventională - TEVAR - procedura minim invazivă de corecție a anevrismelor de aortă. Sunt doar două exemple de proceduri complexe salvatoare de vieți, realizate la ARES.

 

Promovăm distanțarea socială. ARES te consultă online

În această perioadă, cea mai bună metodă de prevenție a infecției cu noul coronavirus este izolarea și limitarea contactului cu ceilalți. Totuși, pacienții cardiaci trebuie să fie monitorizați. În cazul lor, orice destabilizare a echilibrului metabolic fragil le poate pune viața în pericol. ARES le oferă acestor pacienți consultații online pro bono, pentru monitorizarea, calibrarea tratamentului și prevenirea unor evenimente cardiovasculare acute.

Consultațiile online pot fi programate prin accesarea formularului de pre-consultație de pe site, în care se detaliază problema medicală și se încarcă eventualele documente medicale. Pacienții pot opta pentru o consultație virtuală sau pentru a primi recomandări medicale via e-mail.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 9 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.

 

 

 

 

Discută cu un consilier medical!

Află mai multe despre activitatea noastră!

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor