Discectomie cu alcool


Anestezielocală
Durată procedură30min
Durată spitalizare6 h
Discectomie cu alcool | Tratament hernie de disc lombară | MONZA ARES

Cuprins

Generalități despre discectomia cu alcool

Discectomia cu alcool este o procedură minim invazivă utilizată pentru a trata hernia de disc lombară. Aceasta implică injectarea unui alcool medicamentos în discul afectat care ajută la reducerea volumului acestuia și la ameliorarea presiunii asupra nervilor.

Hernia de disc lombară

Hernia de disc lombară este o afecțiune care presupune ca o parte a nucleului pulpos (centrul discului intervertebral) sau a inelului fibros (cel care înconjoară nucleul pulpos) al discului se deplasează prin țesuturile moi din spatele coloanei vertebrale. Aceasta  deplasare poate afecta nervii care se află în apropierea discului afectat, cauzând durere, amorțeală sau slăbiciune în picioare.

Hernia de disc lombară este cauzată de deteriorarea discului intervertebral din cauza unui traumatism sau pur și simplu, din cauza înaintării în vârstă. Poate fi cauzată de o varietate de factori cum ar fi:

  • Înaintarea în vârstă
  • Obezitatea
  • Munca solicitantă fizic
  • Traumatismul coloanei vertebrale
  • O hernie de disc netratată

Cum se efectuează discectomia cu alcool?

Procedura se efectuează în sala de angiografie și presupune efectuarea unei injecții direct în discul afectat. Intervenția se efectuează cu anestezie locală, sub ghidaj radioscopic. După injectarea alcoolului, pacientul poate simți o scurtă durere sau disconfort în zona tratată, care poate fi controlată prin medicamente analgezice.

Discectomia cu alcool este considerată o opțiune terapeutică pentru pacienții cu hernie de disc lombară care nu răspund la alte tratamente conservatoare și pentru care o intervenție chirurgicală majoră nu este recomandată.

Cu toate acestea, este important de menționat că această procedură nu este recomandată tuturor pacienților și că eficacitatea sa variază de la caz la caz. De aceea, este important să discuți cu medicul tău despre riscurile și beneficiile acestei proceduri, precum și despre orice alte opțiuni terapeutice disponibile în cazul tău.

Indicații de tratament

Discectomia cu alcool poate fi utilizată pentru a trata herniile de disc lombare care nu răspund la alte tratamente conservatoare, cum ar fi terapia fizică, medicamentele sau injectiile cu cortizon, și pentru care o intervenție chirurgicală majoră nu este recomandată.

Cât durează internarea?

Discectomia cu alcool este o procedură cu durată de spitalizare scurtă. După procedură, vei rămâne sub supraveghere medicală câteva ore, după care vei putea pleca acasă. În acest timp vei bea cel puțin 2 litri de apă, pentru a elimina substanța de contrast, și ți se va monitoriza pulsul, tensiunea și temperatura. Înainte de externare vei primi toate instrucțiunile necesare privind genul de activități pe care poți să le desfășori și ce ar trebui să eviți.

Contactează-ne pentru programare!

Riscuri discectomie cu alcool

Ca orice procedură medicală, discectomia cu alcool poate implica anumite riscuri. Unele dintre riscurile cele mai comune ale acestei proceduri sunt:

  • Infectia: ca orice procedură chirurgicală, există riscul de infectie la locul injectării.
  • Durere persistentă: În unele cazuri pacientul poate să experimenteze durere persistentă după procedură, care poate necesita tratament suplimentar.
  • Lezarea nervilor: există un risc mic de lezare a nervilor în timpul procedurii, care poate duce la amorțeală sau slăbiciune în picioare
  • Recidiva herniei: există un risc mic ca hernia de disc să se repete după procedura.
  • Reacție alergică la alcoolul injectat.

Ce se întâmplă în timpul unei proceduri de discectomie cu alcool?

Procedura se efectuează în sala de angiografie și presupune efectuarea unei injecții direct în discul afectat. Intervenția se efectuează cu anestezie locală, sub ghidaj radioscopic. Odată ajuns în sala de intervenție, vei fi rugat să te întinzi pe masa de angiografie cu fața în jos. Vei fi acoperit cu un camp steril. Medicul va efectua anestezia locală în dreptul zonei dureroase urmând să identifice discul herniat cu ajutorul imaginilor radioscopice. Odată localizată hernia, va injecta alcoolul. În anumite cazuri,  pacientul poate simți o scurtă durere sau disconfort în zona tratată, care poate fi controlată prin medicamente analgezice.

Discectomia cu alcool este considerată o opțiune terapeutică pentru pacienții cu hernie de disc lombară care nu răspund la alte tratamente conservatoare și pentru care o intervenție chirurgicală majoră nu este recomandată.

Ce se întâmplă după procedură?

După procedura de discectomie cu alcool, vei fi monitorizat în unitatea de recuperare pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a ne asigura că nu au apărut complicații. Dacă nu există complicații, vei putea pleca acasă.

Ce trebuie să faci după ce ieși din spital?

Vei fi sfătuit să iei o pauză de la activitățile fizice solicitante și să eviți orice mișcare care poate agrava durerea sau discomfortul. Este recomandată terapia fizică pentru a ajuta la recuperarea țesuturilor și a musculaturii.

Este posibil să experimentezi durere sau disconfort în zona tratată pentru câteva zile sau săptămâni după procedură, dar acestea ar trebui să se amelioreze în timp. Vei primi o rețetă cu medicamente care te vor ajuta să controlezi durerea.

Află mai multe detalii despre procedura!

Completează formularul și te sunam imediat!


Procedurile Noastre


Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor