Electrorezectia / Prelevare țesut col uterin


Investigațieneinvazivă
Durată investigație15 min
Electrorezectia ginecologica | MONZA ARES

Cuprins

Electrorezectia cu ansa diatermica

Electrorezecția cu ansă diatermică este o manevră chirurgicală care se efectuează în scop diagnostic (prelevarea de țesut în scopul efectuării examenului anatomo-patologic) și în scop curativ (excizia zonei de transformare). Este o manevră nedureroasă, nu necesită spitalizare, se realizează sub anestezie generală/locală și durează câteva minute, durata totală a manevrei și a pregătirii este de 15-20 min.

Aceasta intervenție este recomandată când examenul citologic Babes-Papanicolau și colposcopia prezintă modificări denumite zone de risc.  Zonele modificate pot evolua fără a prezenta simptome, devenind leziuni precanceroase, recomandarea fiind aceea de a le înlătura, astfel încât colul să redevină sănătos.  În timpul intervenției, medicul specialist ginecolog va îndepărta zona afectată de la nivelul colului uterin cu ajutorul unei anse metalice, cuplată la un aparat de electrochirurgie. Proba prelevată va fi trimis pentru analiza la laboratul de histopatologie.

Post intervenție, pacienta poate prezenta o scurgere vaginală lichidă rozată, determinată de procesul de vindecare de la nivelul colului însă aceste scurgeri nu prezintă niciun motiv de îngrijorare. La aproximativ 10 zile, pacienta poate prezenta sângerări cu sânge roșu și caracter menstrual care, de regulă, durează 1-2 zile, excepție făcând cazurile când aceste scurgeri sunt mai abundente decât o menstruație normală.

Rezultatul analizei se eliberează între 10 și 15 zile, iar pacienta trebuie să se prezinte la medicul ginecolog pentru interpretarea acestuia.

 

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Doctor Sebastian Surugiu, medic obstetrician-ginecolog ARES Cluj
Dr. Sebastian Cosmin Surugiu
Obstetrică ginecologie

Curriculum Vitae

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor