Ecografia de morfologie fetala - Trimestrul I


Investigațieneinvazivă
Durată investigație45 min
Ecografia de morfologie fetala - Trimestrul I | MONZA ARES

Cuprins

Ce este ecografia de morfologie fetală – Trimestru I ?

Ecografia de morfologie fetală de trimestrul I reprezintă, alături de analizele specifice sarcinii, o investigaţie extrem de importantă. Rolul acestui screening este acela de a depista eventuale anomalii cromoziale şi malformaţii fetale. Ecografia se face, de obicei, în săptămânile 11-13+6 săptămâni de sarcină și analizează uterul mamei și dezvoltarea fătului.

De ce este recomandată ecografia de morfologie fetală de trimestrul I?

În timpul screening-ului de  morfologie fetală de trimestrul I, medicul specialist evaluează riscul de apariţie a sindromului Down şi a trisomiilor 13 şi 18. Testul poate depista precoce anomalii fetale majore sau malformaţii grave. Ecografic, se va măsura lungimea craniocaudală, translucența nucală, ductul venos, osul nazal, fluxul prin valva tricuspidă şi frecvenţa cardiacă. 

Ecografie de morfologie fetala - Trimestru I

Ce examinează medicul în timpul ecografiei?

  • numărul de bebeluși;
  • vârsta sarcinii;
  • dezvoltarea bebelușului din punct de vedere morfologic;
  • depistarea malformațiilor fetale majore (inclusiv defecte de tub neural - spina bifida)
  • placenta și lichid amniotic;
  • colul uterin.
  • riscul de apariției a preeclampsiei (hipertensiune arterială indusă de sarcină - sindrom hipertensiv caracteristic sarcinii) și riscul de naștere prematură.

Cum mă pregătesc pentru ecografia de morfologie fetală de trimestrul I?

Înainte de a intra în cabinet, pacienta ar putea fi rugată să-și golească vezica pentru ca interiorul zonei abdominale să se vadă clar, la ecografia morfologică.  E recomandată o ținută lejeră. Ecografia morfologică de trimetrul I durează în jur de 30-40 de minute și nu este dureroasă.

Controlul periodic în sarcină este deosebit de important. 

 

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Dr. Ofelia Casiana Neagu (Chițu)
Obstetrică ginecologie

Curriculum Vitae

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor