Ginecologie - Trichomonas Vaginalis


Investigațieneinvazivă
Durată investigație15 min
Ginecologie | Examen secretie | Trichomonas Vaginalis | MONZA ARES

Cuprins

Trichomonas Vaginalis (Tricomoniaza) este infecția provocată de parazitul Trichomonas Vaginalis. Este o afecțiune din categoria BTS (boli cu transmitere sexuală). Primele simptome apar în prima săptămână de la infecție (sunt cazuri când apar și la 6 luni de la infecție).

Simptome Trichomonas Vaginalis:

– disconfort local
– miros neplăcut
– urinări frecvente
– mâncărimi
– durere în timpul contactului sexual
– secreții vaginale abundente, de culoare cenușie sau gălbui
– dureri în timpul urinării

Recoltare analiza:

Este important ca înainte cu 24 de ore de recoltarea probei de secreție, pacienta să nu folosească tampoane interne, să nu aplice tratamente intravaginale, să nu își facă irigații vaginale/spălături intravaginale și să evite contactul sexual.
Manevra de recoltare implică folosirea unei spatule cu ajutorul căreia medicul ginecolog va preleva secreție de la nivelul vaginului. Rezultatele testelor pentru secreții vaginale pot fi disponibile într-un interval de 24 până la 48 de ore, în funcție de  laborator. Rezultatele vor fi interpretate de medicul specialist ginecolog.

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Doctor Cristiana Boitan, medic primar Obstetrica-Ginecologie
Dr. Cristiana Boitan
Obstetrică ginecologie

Curriculum Vitae

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor